2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Cirkusztestvérek 11:00

Belföld

A Nemzeti Tehetségprogramra idén több mint kétmilliárd jut

Több mint kétmilliárd forint jut idén tehetséggondozásra a Nemzeti Tehetségprogram keretében. Az Európai Tehetségnapot 2011 óta Bartók Béla születésének évfordulóján rendezik meg. Hoffmann Rózsa javaslata alapján az iskolák erre a napra időzítik a tanulmányi, sport- és művészeti versenyeket.

Az Olaszországi Nemzetközi Dalversenyen egy kétezer lelkes Borsod megyei község, Harsány általános iskolája képviseli Magyarországot. Az önkormányzat támogatta a Zene benned van! elnevezésű tehetséggondozó programot.

„Főleg a zenei részen van a hangsúly, itt fúziós formában ismerhetik meg a gyerekek az autentikus népzenét – nyilatkozta Bikics Tibor. – Tulajdonképpen egy modern változatban vezetjük vissza őket az autentikus népzenéhez, úgy gondolom és úgy gondoljuk, nagyon fontos, hogy ezt a magot elvessük” – közölte a szakkörvezető.

A tehetséggondozásért 2011 óta az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet felel, amely nyilvántartja a kiemelkedő képességű diákokat.

Magyarország 2011-ben, az Európai Unió soros elnökeként kezdeményezte, hogy március 25-ét, Bartók Béla születésnapját nyilvánítsák Európai Tehetségnappá. – Idén 41 felfedezett tehetség, az óvodától a felnőtt-, ifjúkorig kaphatott közvetlen támogatást, 5 millió forint értékben, ami az ő tehetségük igénye szerint felhasználható, és egy év múlva beszámolnak arról, hogy mire használták ezt a támogatást – nyilatkozta Bajor Péter, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének elnöke.

A Nemzeti Tehetségprogramra idén több mint kétmilliárd forint jut. „A tehetséggondozás elsődleges terepe a tanítási óra, és hogyha egy pedagógus úgy készül a tanítási órájára, hogy úgyszólván gyerekre szabott programmal a vázlatfüzetében, vagy a fejében megy be, akkor ő pontosan tudja, hogy az adott tantárgyból tehetséget mutató gyereknél, amikor egyéni munka van, más feladatot kell neki adni, más szerepet kell neki adni – közölte Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár.


A Tehetségprogram kiterjed a határon túli magyarokra is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Mutatjuk, kik Gyurcsány emberei a városházán

Mutatjuk, kik Gyurcsány emberei a városházán

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje az elmúlt hetekben többször beszélt már arról, hogy Budapesten Gyurcsány Ferenc a főnök, hiszen Karácsony Gerely semmilyen kérdésben sem tud önálló döntést hozni, mindenben a bukott kormányfő diktál neki.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!