2022. 12. 07. Szerda Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

A németeket és a belgákat is lehagyjuk nyelvtanulás terén

A magyar gyerekek nyolcvanöt százaléka tanul idegen nyelvet, ezzel a középmezőnyben helyezkedünk el Európában, ezzel Magyarország Németországot és Belgiumot is megelőzi, írja a Magyar Hírlap egy elemzésre hivatkozva.

  • A németeket és a belgákat is lehagyjuk nyelvtanulás terén

Magyarországon az idegen nyelvet tanuló gyerekek aránya nyolcvanöt százalék, ezzel a tizenkilencedik a vizsgált európai országok sorában. Megelőzi például Németországot, valamint Dániát is.

Az elemzés emlékeztet arra is, hogy még azokban az európai országokban is, ahol a legalacsonyabb az idegen nyelvet tanuló gyerekek aránya – például Belgiumban a diákok hatvannégy százaléka, Portugáliában hatvankilenc százaléka tanul valamilyen idegen nyelvet –, a többség legalább egy nyelvet megtanul a középiskola végére.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!