2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

A NAV-hoz került a hídpénzbotránnyal kapcsolatos vesztegetéses ügy

Budai Gyula a Facebookon jelentette be, hogy a NAV-hoz került a vesztegetés gyanújával indított nyomozás a hídpénzbotránnyal kapcsolatban.

  • A NAV-hoz került a hídpénzbotránnyal kapcsolatos vesztegetéses ügy

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz tette át a hídpénzbotrány ügyében, Budai Gyula feljelentése alapján, vesztegetés gyanújával indított nyomozást a rendőrség – ez derült ki a fideszes politikus csütörtökön, Facebookon közzétett bejegyzéséből. 

Emlékezetes, Budai a napokban a Nemzeti Nyomozó Irodánál (NNI) tett feljelentést hivatali vesztegetés miatt azután, hogy levelet kapott a hídpénzbotrányra és egy ahhoz kapcsolódó, a fővárosig elérő számlagyárra rálátó forrástól. A levélben az szerepelt, hogy a költségvetési csalással gyanúsított, számlagyáras exügyvéd, Vig Mór a Mammut bevásárlóközpontnál található biztonsági cég irodájába járt „elszámolni” a Lánchíd-beruházásból „kimentett”, majd készpénzben felvett másfél milliárddal. Vig a levélíró szerint erről kizárólag a vállalkozás vezetőjével tárgyalt. 

Így juthattak el a korrupciós pénzek a Városházára

Mindebből az következik, hogy az A-Híd Zrt. által az exügyvédnek átutalt másfél milliárd forint itt cserélhetett gazdát. Budai szerint a biztonsági cég kapcsolatban áll a felújítást végző A-Híd Zrt.-vel. A képviselő hangsúlyozta, a levélíró úgy tudja: a hídpénzből jelentős összegek kerültek a fővárosi baloldalhoz.

Mint azt már megírtuk, a megismert adatok alapján a biztonsági cég nem lehet más, mint a Lövőház utca 7–9. szám alatt található Árgus-Security Vagyonvédelmi Kft. A biztonsági vállalkozás egyik tulajdonosa Apáthy Zoltán Endre, az ő édesapja pedig nem más, mint Apáthy Endre, akinek a családi érdekeltségébe tartozik az A-Híd Zrt.

Magyarán, a levélíró állítása szerint a Lánchíd-beruházásból „kimentett” közpénzek az azt végző A-Híd tulajdonosi köréhez kerülhettek vissza Vig Mór közvetítésével. Onnan pedig az összegek a levélíró szerint a budapesti Városházán landoltak. 

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!