2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

A nagypénteki munkaszünetnek még a kormányellenesek is örülnek

A magyarok 86 százaléka támogatja a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítását – derült ki a Nézőpont Intézet online villámkutatásából.

  • A nagypénteki munkaszünetnek még a kormányellenesek is örülnek

Az Orbán-kormány 2017-es döntésének még a kormányellenesek több, mint háromnegyede (78 százalék) is örül. Ez is mutatja, hogy a Fidesz-KDNP a migráció és a családpolitika területén túl is pártokon átívelő konszenzust tud teremteni egyes intézkedéseivel.

A megkérdezettek fele (51 százalék) tudta, hogy körülbelül hány éve nyilvánították munkaszüneti nappá nagypénteket, míg az emberek harmada (31 százalék) vélte úgy, hogy idén lesz először pirosbetűs ünnep ez a nap. A magyarok többsége az Orbán-kormány intézkedéseként gondol a munkaszüneti nappá nyilvánításra, mindössze a megkérdezettek 5 százaléka vélte úgy, hogy egy régebbi kabinet vezette be ezt az intézkedést.

A magyarok túlnyomó többsége tudta, hogy keresztény ünnep nagypéntek, de azzal kapcsolatosan, hogy pontosan mire emlékezünk, bizonytalan válaszok születtek. A válaszolók 43 százaléka tudta, hogy Jézus kereszthalálára emlékeznek a keresztények ezen a napon. A megkérdezettek egyharmada (31 százalék) tévesen úgy vélte, Jézus feltámadását ünnepeljük nagypénteken.

 

Nézőpont Intézet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!