2023. 01. 28. Szombat Károly, Karola napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Célpont 13:05

Belföld

A motorosok közlekednek a legszabályosabban

A motorosok tartják be leginkább a közlekedési szabályokat – hangzott el azon a baleset-megelőzési fórumon, amelyet a 14. Harley-Davidson Fesztiválon tartottak Alsóörsön.

A motorosbalesetek 10 százalékát ittas állapotban okozzák, emellett pedig a gyorshajtás továbbra is jelentős szerepet játszik a baleseteknél. A fesztivál ideje alatt az Országos Balesetmegelőzési Bizottság kérdőívekkel hívja fel a figyelmet a megváltozott KRESZ-szabályokra, pályaalkalmassági vizsgálaton lehet részt venni, illetve ki lehet próbálni a „részeg szemüveget” is, amelynek segítségével látható, hogy mit tapasztal az, aki ittas állapotban vezet. A rendezvény ideje alatt 7-8 ezer motoros fordul meg évente Alsóörsön.

– Az elmúlt években folyamatosan kevesebb motorkerékpáros veszti életét közúti közlekedési balesetben hazánk közútjain, az elmúlt évben ez a szám például 39 volt, és 2007-ben, aki motorkerékpárosként életét vesztette, több mint 100 volt. Tehát ha azt nézem, azért ez az 5-6 év alatti csökkenés jelentős mértékű, és ehhez minden ilyen rendezvény és fórum is hozzájárul – mondta Kiss Csaba, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság főtitkára.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!