2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

A Momentum szerint a magyar-orosz tárgyalásokat uniós tisztségviselőnek kellene lebonyolítani

A Momentum szerint hazánknak nem kellene tárgyalni Oroszországgal, amennyiben mégis, azt uniós tisztségviselőknek kellene lebonyolítani – erről is szó volt a Tranziton Hidvéghi Balázs kormánypárti és Tompos Márton Momentumos képviselő vitájában. A baloldali politikus rasszizmussal is megvádolta a kormányt, valamint elismerte, hiba volt, hogy korábban magyar helyett román, illetve szlovák képviselőért kampányoltak.

  • A Momentum szerint a magyar-orosz tárgyalásokat uniós tisztségviselőnek kellene lebonyolítani

Továbbra is elutasítja a kormány az illegális migrációt – erősítette meg a Fidesz európai parlamenti képviselője a Tranziton. Hidvégi Balázs kijelentette, a migránsok kvóta szerinti elosztását szintén nem támogatják.

A Momentum támogatja a migránsok kvóta szerinti elosztását – derült ki a párt országgyűlési képviselőjének válaszából. Tompos Márton beismerte, hogy a választók véleménye miatt kénytelenek támogatni a határkerítést is. Akkor már csak magyarázkodott, amikor arról kérdezték – emiatt követelik-e az uniótól, hogy ennek költségeit térítsék meg. Sőt a migrációs politika miatt rasszizmussal vádolta meg a kormányt.

Régóta játszik rá a kormány arra, hogy, aki más bőrszínű, máshogy gondolkodik, attól félni kell. Ezt láthattuk most Hajdúszoboszló példáján – mondta Tompos Márton, a Momentum frakcióvezető-helyettese.

Ezt visszautasítom – hangsúlyozta Hidvégi Balázs.

A vitán a kormánypárti Hidvéghi Balázs kijelentette azt is, a behódolás politikája helyett egy nemzeti érdekből kiinduló politikát kellene folytatnia a Momentumnak.

Olyan politikát például, amely amikor választásokra kerül sor, mondjuk európai parlamenti választásokra, akkor a szomszédos országokban élő magyar pártok mellet kampányol és áll ki, nem pedig a Mentsétek Meg Romániát párt érdekében kampányol mondjuk Erdélyben a Momentum, ahogy ezt legutóbb tette – fejtette ki a Fidesz EP-képviselője.

Csak, hogy ezt a magyar pártos témát azért, hogy mondjam. Voltak ott hibák. Elismerem – mondta a Momentum frakcióvezető-helyettese.

Majd Tompos Márton azt ecsetelte, hogy hazánknak nem kellene tárgyalni Oroszországgal. Amennyiben mégis, akkor azt magyar helyett uniós tisztségviselőnek kellene lebonyolítani.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újra bíróság előtt a fővárosi számlagyáros ügyvéd

Újra bíróság előtt a fővárosi számlagyáros ügyvéd

Nem unatkozik a magyar igazságszolgáltatás, ha Vig Mórról, a fővárosi számlagyár kulcsszereplőjéről van szó, hiszen a praxisától korábban már eltiltott ügyvéd újabb büntetőpere folytatódik napokon belül a bíróságon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!