2023. 06. 05. Hétfő Fatime napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:20

Belföld

A Momentum hadat üzent a határon túli magyaroknak

A Momentum hátba támadta és hadat üzent a határon túli magyaroknak - hívta fel a figyelmet Tilki Attila, a Fidesz országgyűlési képviselője. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint elfogadhatatlan, hogy az SZDSZ szellemi örökösei Szlovákiában és Romániában is a magyarok ellen kampányolnak.

  • A Momentum hadat üzent a határon túli magyaroknak

 

Legelőször Donáth Anna dicsekedett el azzal közösségi oldalán, hogy a határon túli magyar helyett inkább a szlovák pártokat támogatja.

A Momentum alelnöke közösségi oldalán azt írta, hogy lehetünk úgy felvidéki magyarok, hogy közben büszke szlovákok vagyunk.

A Momentum ezután beszállt a romániai elnökválasztási kampányba is. A párt itt sem a magyar jelöltet, hanem a korrupcióval megvádolt liberális Dan Barna-t támogatta. Fekete-Győr András szerint erre egyszerű a magyarázat. A román aspiránsnak több esélye volt, mint a magyar Kelemen Hunornak, ezért kampányolt mellett - tette hozzá.

A pártelnöknek szív ügye volt a román elnök választás, ezért még Kolozsvárra is ellátogatott, hogy személyesen éltesse és biztosítsa támogatásáról a román politikust.

A sorból nem maradhatott ki Cseh Katalin sem. Az EP-képviselő november elején egészen Nagyszebenig utazott, hogy támogatásáról biztosítsa a Mentsétek meg Romániát Szövetséget, a liberális Dan Barna pártját

A politikus szerint nem hazaárulás, amit tett és azóta sem bánta meg, hogy nem a magyar jelöltet támogatta.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint elfogadhatatlan és megbocsáthatatlan amit az SZDSZ szellemi örökösének számító Momentum tett.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Technológia Történeti Élménypark

Radar - Technológia Történeti Élménypark

A retró él és virul, egy időgépben érezheti magát az, aki Fülére látogat Bacsis, azaz Orsovai Sándor kiállítására. A Fejér vármegyei településen már hagyománynak mondható a Retró Számítógép Kiállítás, amelyet idén már nyolcadik alkalommal, nyolcszáz négyzetméteren, 2 napon keresztül várta az érdeklődőket.
Radar - Jótékonysági Nőegylet

Radar - Jótékonysági Nőegylet

Első alkalommal rendezett jótékonysági futást és családi napot a Pécsi Jótékony Nőegylet. A szervezet az utóbbi években igyekszik a fiatalok felé nyitni. Több olyan akciójuk van, mely ezt célozza. Törekvésüknek köszönhetően taglétszámuk csaknem a duplájára nőtt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!