2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

A Momentum elnökét még a testvére is kioktatta

Kioktatta a Momentum elnökét a testvére. Fekete-Győr András orvos húga szerint az orosz Szputnyik V vakcina biztonságos és szerinte Angliában is használni fogják. Az ellenzék hónapok óta támadja a keletről érkező oltóanyagokat és kivárna a használatukkal addig, amíg az Európai Gyógyszerügynökség nem hagyja azokat jóvá. Szijjártó Péter Külgazdasági és Külügyminiszter az ellenzéki támadásokra úgy reagált: ha csak egy nappal előbbre lehet hozni az oltási tervet, már azzal mintegy száz-százötven életet lehet megmenteni.

  • A Momentum elnökét még a testvére is kioktatta

Az orosz vakcinával szemben szkeptikus Fekete-Győr Andrást még az Angliában dolgozó orvos testvére is kioktatta arról, hogy a Szputnyik V hatékony, biztonságos, és már a bevizsgálták azt az Egyesült Királyságban.

Miközben a pártelnök a kormányt vádolja, Cseh Katalin, a párt EP-képviselője az orosz vakcina bevezetésének elhalasztása mellett érvel.

A Momentum mellett az MSZP és a DK is rendszeresen riogat a Szputnyik V-vel.

A Jobbik elnöke pedig a parlamentben rasszista felhangú és botrányos hangvételű támadást intézett a kínai oltóanyag és a miniszterelnök ellen. Jakab Péter amellett, hogy megkérdőjelezte azt is, hogy létezik egyáltalán kínai vakcina, emellett azt is követeli, hogy csak önkéntes alapon lehessen oltani, miközben Magyarországon nincs semmilyen kötelező oltás felnőtt korban.

A miniszterelnök a tavaszi ülésszak első napján kérte számon az ellenzéket azért, amiért nem bíznak a magyar szakemberekben. A külgazdasági és külügyminiszter pedig cáfolta azokat a vádakat, amelyek szerint a kínai oltóanyag dokumentáció nélkül érkezett meg.

Szijjártó Péter: Már hónapok óta vizsgálják a szakemberek a kínai vakcinát 

Szijjártó Péter arról tájékoztatott, hogy már hónapok óta vizsgálják a magyar szakemberek a kínai Sinopharm vakcinát. Ezt követően pedig az OGYÉI szakemberei Kínában is tanulmányozták az oltóanyag dokumentációját.

A miniszter hozzátette,

ha csak egy nappal előbbre lehet hozni az oltási tervet, már azzal mintegy száz- százötven emberi életet lehet megmenteni.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!