2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Globál 04:20

Belföld

„A mi mércénk saját magunk vagyunk”

Az európai parlamenti választások, és az új intézményrendszer, bizottság, tanács és társaik felállítása, az ekörül várható politikai pour-parler, a várhatóan hazánkra irányuló össztűz teszi különösen indokolttá, hogy megerősített és megnövekedett politikai mandátum birtokában lehessen elvégezni ezt a feladatot. A Verhofstadt-féle csörte, az Európai Parlament folyamatos nyomásgyakorlása csak bemelegítésnek tekinthető.

  • „A mi mércénk saját magunk vagyunk”

Politikai hungarikum az, amit az ellenzék művel – mondta Kovács Zoltán. Egyetlen európai állam egyetlen ellenzéki pártja sem műveli azt, amit a magyar, miszerint hegyekben állnak a feljelentések az Európai Bizottságnál és az Európai Unió különböző szervezetinél. Nem ma kezdte a baloldal ezt sem, hisz már amikor kormányon voltak is mindig nyugatról próbálták, a jóformán 1992 óta fasisztának tekintett ellenzéküket ellehetetleníteni– idézte fel a magyar baloldal európai múltját Kovács Zoltán. 

Ez az internacionalizmusból, hogy ne mondjam a kommunizmus utóéletéből eredő attitűd lehet az, amit ma nem csak a szocialisták, hanem a liberálisok is tesznek. Ha valami nem tetszik nekik, akkor azonnal egy nemzetközi össztűz zúdul ránk- ismertette új pozíciója egyik fő indokát Kovács Zoltán frissen kinevezett nemzetközi kommunikációs államtitkár. 

A küzdelem már 2010-ben elkezdődött azzal a 38 pontos intézkedés-sorozattal, ami akkor az új médiatörvény, az új alaptörvény, a sarkalatos törvények és bankadó ellen irányultak. Az akkor unortodoxnak titulált és nemzetközileg is támadott rendelkezések mára a magyar gazdasági sikerek alapjait jelentik. Ezekre a kritikákra már ott és akkor válaszolni kellett, így nyolc éve tanuljuk nem csak azt, hogy technikai vagy eljárási értelemben hogy kell ezt kezelni, hanem azt is megtanultuk, hogy valójában nekünk nem ez kell legyen a referenciapont, hanem a helyén kell kezelni, megfelelő testtartásból a támadásokat – mondta az államtitkár. A mi testtartásunk sosem védekező volt, hanem magyarázó, és eljött az idő, hogy adott esetben offenzívek, illetve proaktívak legyünk – tette hozzá. A mi mércénk saját magunk vagyunk, ne más mondja meg mit kell Magyarországon tenni. Magunkhoz és Közép-Európához mérjük magunkat, a nyugat európaiakkal szemben meg kérjük ki magunknak, amikor igazságtalanul és kettős mércével mérnek– mondta. 

A Handelsblatt című újságban egy német professzor, minden tudományos mércét sutba dobva hasonlította a hajléktalanokat érintő magyar intézkedéseket a Harmadik Birodalom rémtetteihez. Egy ilyenre az emberből a kisördög és sok egyéb más is kibújik, és írtunk is nekik vissza, ami választ nem hoztak le természetesen. A sajtószabadság jegyében Németországban az nem dívik, hogy az ellenvéleménynek is hangot adjanak. Egy német vagy osztrák szájából mindenesetre bizarr, amikor nácizik és ilyen érveket fogalmaz meg–mutatott rá az államtitkár a jelenlegi helyzetre. 

Az egyik legutóbbi épp a CNN antiszemitizmussal kapcsolatos vádaskodása, melyben megint közép-európai országokat találtak meg, és szó sem esik arról, hogy nyugaton üstökösszerűen növekedik a száma a zsidók elleni fizikai támadásoknak. Hazánkban erre évek óta nem volt példa, és a Tett és Védelem Alapítvány felmérései hat éve immár egyértelműen csökkenő tendenciát mutatnak az antiszemitizmus megnyilvánulásai terén hazánkban. Ezekkel a cikkekkel egyértelmű, hogy nyugaton és mindenütt politikát csinálnak, amire vissza kell szólni. – mondta Kovács Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Bóka János kiemelte: az unióban vannak vezetői alkalmatlanságból születő rossz döntések - ezt Deutsch Tamás, és Schmidt Mária is megerősítette a konferencián. Kiemelték: ennek érdekében szükséges a vezető-váltás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!