2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

A Mi Hazánk Szibériába küldené a nők gyilkosait

A Mi Hazánk Mozgalom a "gendersoviniszta" isztambuli egyezmény elfogadása helyett szibériai börtönökbe küldené a nők és a gyermekek gyilkosait - jelentette ki a párt elnökhelyettese kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

  • A Mi Hazánk Szibériába küldené a nők gyilkosait

 

Ugyanakkor a szervezet szerint a családon belüli erőszak legelterjedtebb módja az abortusz, erről pedig sem a Fidesz, sem a Gyurcsány Ferenc vezetésével egyesült balliberális tömb nem beszél - közölte Dúró Dóra.

Ezért a Mi Hazánk továbbra is követeli a "szívhangtörvény" elfogadását, vagyis, hogy művi terhesség-megszakítás előtt a nőknek meg kellene hallgatnia a magzat szívhangját - tette hozzá a politikus.

A Mi Hazánk azért tartózkodott az isztambuli egyezményről szóló szavazáskor, mert a párt szerint nem önfényező politikai nyilatkozatokat kellene elfogadni, hanem a büntető törvénykönyv szigorítása szükséges.

Továbbá az isztambuli egyezmény helyett egy olyan egyezmény megkötését kellene kezdeményeznie a kormánynak, ami lehetővé teszi az erőszakos bűnözők szibériai bérrabtartását - fűzte hozzá.

Felháborító ugyanis az, hogy a magyar állam ma többet költ egy fogvatartottra, mint egy fekvőbetegre - mondta a politikus.

Arról is szólt: a Mi Hazánk tiltakozik az ellen, hogy a járványügyi válsághelyzetben elvégezhető legszükségesebb műtétek közé tartozik a terhesség-megszakítás is.

Vagyis miközben a kormány az élet fontosságáról beszél, a legszükségesebb beavatkozások közé sorolja a terhesség-megszakításokat. Utóbbi következtében pedig egy hét alatt többen veszítik az életüket, mint amennyi áldozatot szedett összesen eddig a koronavírus Magyarországon - mondta Dúró Dóra.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!