2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Sötétségben, fényben - Útközben Csender Leventével

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

A megszorításokról nem beszélt, csak ígérgetett Gyurcsány és Bajnai

Bár korábban Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon is fájdalmas megszorításokról beszélt, a baloldali pártszövetség tegnap óta elkezdte a választási ígérgetést. A kisnyugdíjasoknak például havi kétezer forintos extra támogatást adnának gyógyszerre. Azt viszont továbbra sem árulják el, hogy milyen új adókulcsokat vezetnének be.

Mesterházy Attila először péntek esti, szombathelyi fórumán jelentette be nyilvánosan a baloldali szövetség nyolcpontos programját. Eszerint ha ő lesz a miniszterelnök, olcsóbb lesz a kenyér és más alapélelmiszerek áfája, felszámolják a gyermekéhezést, rövidülnek a kórházi várólisták, a kisnyugdíjasoknak pedig havonta kétezer forintot adnak gyógyszerre. „Százezer forintos nyugdíjig minden 65 év feletti nyugdíjas 24 000 forint pluszpénzt kap évente, hogy meg tudja fizetni a gyógyszereit” – mondta az MSZP elnöke.

Gyurcsány Ferenc korábban azt hangoztatta: bárki is győz, a választások után megszorításokra lesz szükség. Pénteki, gyulai fórumán azonban erről már hallgatott. Utódjához hasonlóan inkább ígérgetésbe kezdett: „Azt mondja a kormányváltás pártjainak szövetsége, hogy a 66 ezer forintos minimálbért folyamatos, arányos lépésekkel a 2018-ig tartó ciklus végéig 100 ezer forintra fogjuk emelni” – jelentette ki a Demokratikus Koalíció elnöke.

Az egyéves születésnapját ünneplő Együtt–PM Szövetség vezetője ismét megerősítette, hogy hatalomra kerülve eltörlik az egykulcsos személyi jövedelemadót, de a konkrét sávhatárokról Bajnai Gordon továbbra sem árul el semmit. Az általuk elképzelt adórendszer „segít azoknak, akik már a minimálbértől kezdve törekvő emberek, dolgoznak, munkához jutottak, egészen az átlagbér fölötti szintig mindenkinek többet ad, jelentősen többet. Cserébe szolidaritást a legjobban kereső felső 8-9 százaléktól kér, tőlük is mérsékelten, mert őket is megbecsüljük” – fogalmazott Bajnai.

Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila egyébként nem ünnepelt együtt Bajnaiékkal, de az MSZP elnöke a Facebook oldalán felköszöntötte őket egy képpel, amelyen a közös képviselőjelöltjeik állnak. Nem sokkal később azonban a fotót le kellett cserélni, mert észrevették, hogy még rajta volt az azóta adócsalással és okirat-hamisítással meggyanúsított Simon Gábor is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!