2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:10

Belföld

A Medgyessy-kormány tanácsadójával szervezték a tüntetést

Apjával, a Medgyessy-kormány egykori tanácsadójával közösen szervezte az internetadó elleni tüntetést Gulyás Balázs – ez derül ki a demonstráció többi szervezőjének a nyilatkozataiból. A Nem némulunk el Facebook-csoport két vezetője azt mondta a 444.hu nevű portálnak, hogy Gulyás Mihály már az első tüntetést előkészítő megbeszélésen is részt vett. Bár a férfi az MSZP környezetvédelmi tagozatának alelnöke, a szocialisták továbbra is tagadják, hogy ők álltak a demonstrációk hátterében.

Az internetadó elleni október végi tüntetésről a szervezők azt állították, hogy pártsemleges. A főszervező azonban az egykori MSZP-tag Gulyás Balázs volt, akinek az édesanyja Gurmai Zita korábbi EP-képviselő. A 444.hunak nyilatkozó másik két szervező viszont arról számolt be, hogy a demonstráció irányítója valójában Gulyás Balázs apja, Gulyás Mihály volt, aki a Medgyessy-kormány idején minisztériumi tanácsadóként dolgozott, és jelenleg is az MSZP környezetvédelmi tagozatának alelnöke.

Mindezek ellenére Baja Ferenc, a szocialisták volt környezetvédelmi minisztere vasárnap a Hír TV Versus című műsorában még azt állította, hogy az MSZP-nek nincs köze a tüntetéshez: „Semmilyen módon nem álltunk a tüntetők mögött.”

A politikus a párttársáról megjelent információk ellenére is fenntartja állítását. „Sokadszorra mondom, most önnek is mondom éppen, hogy a Magyar Szocialista Párt nem próbál rátenyerelni, és semmi köze nincsen hozzá, semmi köze! Ezt beszéljék meg a Gulyás családdal! A Magyar Szocialista Pártnak tagjai vannak, nincsenek családjai. Egyébként Gulyás kilépett az MSZP-ből” – mondta Baja Ferenc.

A Fidesz-székház ostromába torkolló tüntetés után két nappal a parlamenthez vonultak az internetadó ellen demonstrálók, akik kitörő örömmel fogadták, hogy Kunhalmi Ágnes, Bangóné Borbély Ildikó és Heringes Anita MSZP-s országgyűlési képviselők uniós zászlót lengettek az Országház ablakában. Az MSZP szerint azonban ők is csak civilként vettek részt a tüntetésen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!