2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:10

Belföld

A Medgyessy-kormány tanácsadójával szervezték a tüntetést

Apjával, a Medgyessy-kormány egykori tanácsadójával közösen szervezte az internetadó elleni tüntetést Gulyás Balázs – ez derül ki a demonstráció többi szervezőjének a nyilatkozataiból. A Nem némulunk el Facebook-csoport két vezetője azt mondta a 444.hu nevű portálnak, hogy Gulyás Mihály már az első tüntetést előkészítő megbeszélésen is részt vett. Bár a férfi az MSZP környezetvédelmi tagozatának alelnöke, a szocialisták továbbra is tagadják, hogy ők álltak a demonstrációk hátterében.

Az internetadó elleni október végi tüntetésről a szervezők azt állították, hogy pártsemleges. A főszervező azonban az egykori MSZP-tag Gulyás Balázs volt, akinek az édesanyja Gurmai Zita korábbi EP-képviselő. A 444.hunak nyilatkozó másik két szervező viszont arról számolt be, hogy a demonstráció irányítója valójában Gulyás Balázs apja, Gulyás Mihály volt, aki a Medgyessy-kormány idején minisztériumi tanácsadóként dolgozott, és jelenleg is az MSZP környezetvédelmi tagozatának alelnöke.

Mindezek ellenére Baja Ferenc, a szocialisták volt környezetvédelmi minisztere vasárnap a Hír TV Versus című műsorában még azt állította, hogy az MSZP-nek nincs köze a tüntetéshez: „Semmilyen módon nem álltunk a tüntetők mögött.”

A politikus a párttársáról megjelent információk ellenére is fenntartja állítását. „Sokadszorra mondom, most önnek is mondom éppen, hogy a Magyar Szocialista Párt nem próbál rátenyerelni, és semmi köze nincsen hozzá, semmi köze! Ezt beszéljék meg a Gulyás családdal! A Magyar Szocialista Pártnak tagjai vannak, nincsenek családjai. Egyébként Gulyás kilépett az MSZP-ből” – mondta Baja Ferenc.

A Fidesz-székház ostromába torkolló tüntetés után két nappal a parlamenthez vonultak az internetadó ellen demonstrálók, akik kitörő örömmel fogadták, hogy Kunhalmi Ágnes, Bangóné Borbély Ildikó és Heringes Anita MSZP-s országgyűlési képviselők uniós zászlót lengettek az Országház ablakában. Az MSZP szerint azonban ők is csak civilként vettek részt a tüntetésen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!