2021. március 2.,
kedd, Lujza napja

Nem tudott frakcióvezetőt választani az LMP

2012. november 23., péntek 19:43, frissítve: szombat 12:07

Nem választott frakcióvezetőt az LMP. Az ellenzéki párt képviselői kilencórás tanácskozás után úgy döntöttek, hétfőn folytatják az egyeztetéseket. Schiffer Andrást végül jelölték, de nem kapott elég szavazatot, három másik képviselő pedig nem vállalta a jelöltséget. Bajnai Gordon egy csütörtöki rendezvényen arról beszélt, hogy továbbra is bízik az együttműködésben az LMP-vel.

A korábbi frakcióvezető, Schiffer Andárs mellett Szél Bernadettet, Mile Lajost és Ertsey Katalint is jelölték a frakcióvezetői posztra, végül csak Schiffer vállalta a megmérettetést, ám a 15 képviselőből 7-en voksoltak rá, így a maratoni ülésen végül nem választott új frakcióvezetőt a legkisebb ellenzéki párt. A távozó képviselők tagadták, hogy Bajnaiék ajánlatán vitatkoztak volna.

„Senki nem gondolhatja azt komolyan, hogy egy pártot sikerre lehetne vinni anélkül, hogy komoly megrázkódtatások érnék, ezen át kell esni – fogalmazott Schiffer András. – Túl leszünk ezen, voltak korábban is konfliktusok a pártban, azokat is megoldottuk, sőt minden egyes konfliktusból lehet építkezni.”

Jávor Benedek szerint az szóba sem került, hogy bárki kilépne a frakcióból. A politikus ugyanakkor cáfolta a Hír TV-nek azt az értesülését, miszerint egy nappal korábban még Bajnai Gordonnal egyeztettek. „Nem az a kérdés, hogy Bajnai Gordonnal találkozunk-e vagy sem – ha vele valaki találkozik, az az LMP felhatalmazott képviselője lesz –, hanem az a kérdés, hogy egymás közt el tudjuk-e olyan kompromisszum felé vinni ezt a vitát, amely az LMP-frakció működését biztosítja” – fogalmazott.

A volt szocialista miniszterelnök az LMP-kongresszus elutasító határozata ellenére is bízik az együttműködésben, legalábbis csütörtök este egy dorogi rendezvényen az LMP-re is utalva beszélt a mozgalmának bővítéséről.

Az Lehet Más a Politika országgyűlési képviselői hétfőn ismét megpróbálnak frakcióvezetőt választani.

Forrás: Hír TV

x
Rendkívüli hír