2023. 02. 07. Kedd Tódor, Rómeó napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Nem tudott frakcióvezetőt választani az LMP

Nem választott frakcióvezetőt az LMP. Az ellenzéki párt képviselői kilencórás tanácskozás után úgy döntöttek, hétfőn folytatják az egyeztetéseket. Schiffer Andrást végül jelölték, de nem kapott elég szavazatot, három másik képviselő pedig nem vállalta a jelöltséget. Bajnai Gordon egy csütörtöki rendezvényen arról beszélt, hogy továbbra is bízik az együttműködésben az LMP-vel.

A korábbi frakcióvezető, Schiffer Andárs mellett Szél Bernadettet, Mile Lajost és Ertsey Katalint is jelölték a frakcióvezetői posztra, végül csak Schiffer vállalta a megmérettetést, ám a 15 képviselőből 7-en voksoltak rá, így a maratoni ülésen végül nem választott új frakcióvezetőt a legkisebb ellenzéki párt. A távozó képviselők tagadták, hogy Bajnaiék ajánlatán vitatkoztak volna.

„Senki nem gondolhatja azt komolyan, hogy egy pártot sikerre lehetne vinni anélkül, hogy komoly megrázkódtatások érnék, ezen át kell esni – fogalmazott Schiffer András. – Túl leszünk ezen, voltak korábban is konfliktusok a pártban, azokat is megoldottuk, sőt minden egyes konfliktusból lehet építkezni.”

Jávor Benedek szerint az szóba sem került, hogy bárki kilépne a frakcióból. A politikus ugyanakkor cáfolta a Hír TV-nek azt az értesülését, miszerint egy nappal korábban még Bajnai Gordonnal egyeztettek. „Nem az a kérdés, hogy Bajnai Gordonnal találkozunk-e vagy sem – ha vele valaki találkozik, az az LMP felhatalmazott képviselője lesz –, hanem az a kérdés, hogy egymás közt el tudjuk-e olyan kompromisszum felé vinni ezt a vitát, amely az LMP-frakció működését biztosítja” – fogalmazott.

A volt szocialista miniszterelnök az LMP-kongresszus elutasító határozata ellenére is bízik az együttműködésben, legalábbis csütörtök este egy dorogi rendezvényen az LMP-re is utalva beszélt a mozgalmának bővítéséről.

Az Lehet Más a Politika országgyűlési képviselői hétfőn ismét megpróbálnak frakcióvezetőt választani.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A baloldali pártok szabadulnának a DK-tól és vezetőjétől

A baloldali pártok szabadulnának a DK-tól és vezetőjétől

Gyurcsány Ferenccel nem lehet összefogni - már ezt állítja a DK korábbi szövetségese, a Jobbik. Az MSZP antidemokratikusnak, a Momentum pedig hazugnak nevezte a pártot. A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint azonban a korábbi összefogás többi pártja a Momentumon kívül nem tud alternatívát kínálni a választóknak, Gyurcsány Ferenc egyedül fogja leuralni a baloldalt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!