2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Nem tudott frakcióvezetőt választani az LMP

Nem választott frakcióvezetőt az LMP. Az ellenzéki párt képviselői kilencórás tanácskozás után úgy döntöttek, hétfőn folytatják az egyeztetéseket. Schiffer Andrást végül jelölték, de nem kapott elég szavazatot, három másik képviselő pedig nem vállalta a jelöltséget. Bajnai Gordon egy csütörtöki rendezvényen arról beszélt, hogy továbbra is bízik az együttműködésben az LMP-vel.

A korábbi frakcióvezető, Schiffer Andárs mellett Szél Bernadettet, Mile Lajost és Ertsey Katalint is jelölték a frakcióvezetői posztra, végül csak Schiffer vállalta a megmérettetést, ám a 15 képviselőből 7-en voksoltak rá, így a maratoni ülésen végül nem választott új frakcióvezetőt a legkisebb ellenzéki párt. A távozó képviselők tagadták, hogy Bajnaiék ajánlatán vitatkoztak volna.

„Senki nem gondolhatja azt komolyan, hogy egy pártot sikerre lehetne vinni anélkül, hogy komoly megrázkódtatások érnék, ezen át kell esni – fogalmazott Schiffer András. – Túl leszünk ezen, voltak korábban is konfliktusok a pártban, azokat is megoldottuk, sőt minden egyes konfliktusból lehet építkezni.”

Jávor Benedek szerint az szóba sem került, hogy bárki kilépne a frakcióból. A politikus ugyanakkor cáfolta a Hír TV-nek azt az értesülését, miszerint egy nappal korábban még Bajnai Gordonnal egyeztettek. „Nem az a kérdés, hogy Bajnai Gordonnal találkozunk-e vagy sem – ha vele valaki találkozik, az az LMP felhatalmazott képviselője lesz –, hanem az a kérdés, hogy egymás közt el tudjuk-e olyan kompromisszum felé vinni ezt a vitát, amely az LMP-frakció működését biztosítja” – fogalmazott.

A volt szocialista miniszterelnök az LMP-kongresszus elutasító határozata ellenére is bízik az együttműködésben, legalábbis csütörtök este egy dorogi rendezvényen az LMP-re is utalva beszélt a mozgalmának bővítéséről.

Az Lehet Más a Politika országgyűlési képviselői hétfőn ismét megpróbálnak frakcióvezetőt választani.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Verstappené a Red Bull 100. pole pozíciója

Verstappené a Red Bull 100. pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja + videó

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja + videó

„Valakitől kaptunk egy adatvédelmitájékoztató-mintát, és azt kitettük. Ennyi történt. Nem akartunk érte külön fizetni” - ezt maga Magyar Péter nyilatkozta a Magyar Nemzet riporterének. Az ügyben most megszólalt Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke is.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!