2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

„A magyarság nem tűri az idegen hatalmak befolyását”

Az LMP társelnöke szerint a mai fiataloknak nem fegyverrel, hanem tettekkel és tudással kell küzdeniük. Az MSZP és a Párbeszéd közösen koszorúzott. A két párt az ellen tiltakozott, hogy elvigyék Nagy Imre szobrát a Vértanúk teréről. A DK szerint 1956-ban Nagy Imre és társai egy független és demokratikus jogállamot szerettek volna a sajtó, a vallás és a gyülekezés szabadságával.

  • „A magyarság nem tűri az idegen hatalmak befolyását”

1956 üzenete az utókornak, hogy a magyarság nem tűri az idegen hatalmak befolyását és nem tűri az azokat kiszolgáló rendszerek önkényét sem – ezt Keresztes László Lóránt mondta az LMP ünnepi megemlékezésén. Az ellenzéki párt az első kerületi Mansfeld Péter szobornál koszorúzott a forradalom és szabadságharc évfordulóján. A párt társelnöke a megemlékezésen úgy fogalmazott: a jelenlegi kormány kiszolgáltatja Magyarországot Moszkvának.

„Magyarországot át kell léptetni a 21. században, el kell távolítani a hatalomból a nemzetet eláruló tolvajokat és fel kell készíteni nemzetünket az új idők súlyos kihívásaira. Ma az önkény, a romolás és az ostobaság ellen nem fegyverrel kell küzdeni a mai fiataloknak ismeretekkel, tettekkel és tudással kell küzdeni a szabadságért és az érvényesülésért” – mondta az ellenzéki pártvezető.

Az MSZP és a Párbeszéd közösen koszorúzott. A két párt az ellen tiltakozott, hogy elvigyék Nagy Imre szobrát a Vértanúk teréről. Tóth Bertalan MSZP-elnök úgy fogalmazott: Nagy Imre a múltban megszerzett hitét a jövő reménységére cserélte és a forradalmárok mellé állt, végül életét adta a hazáért. A sajtóban még nyáron jelent meg, hogy a Vértanúk terét az 1936 és '45 közti állapotára szeretnék visszaállítani, a téren álló Nagy Imre szobrot pedig a Jászai Mari térre helyeznék át.

Független és demokratikus jogállam

A Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke szerint ugyanazért kell küzdeni 2018-ban, mint 1956-ban: egy független és demokratikus jogállamért. Molnár Csaba, aki az ellenzéki párt EP-képviselője is, kedden a budapesti Nagy Imre-szobornál, a DK koszorúzása után újságíróknak azt mondta, 1956-ban Nagy Imre és társai egy független és demokratikus jogállamot szerettek volna a sajtó, a vallás és a gyülekezés szabadságával.

A politikus úgy fogalmazott, most minden magyar állampolgár átérezheti, miért küzdöttek több mint hatvan évvel ezelőtt, mivel ugyanazok a szabadságok hiányoznak, mint 1956-ban: ma sincs szabad sajtó, szabad gyülekezési lehetőség és moszkvai szobákban dől el a magyar nép sorsa.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Magyar Péter háborúpárti. Háborúpárti külföldi támogatói vannak, és háborúpárti partnereket keres külföldön. Magyar Péter ezért a legdurvább háborús retorikát képviselő Európai Néppárthoz akar csatlakozni - közölte Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a kormánypárt közösségi oldalára feltöltött videóban. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!