2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

A Magyarország elleni eljárás megszavazására szólítják fel az EP-képviselőket

  • A Magyarország elleni eljárás megszavazására szólítják fel az EP-képviselőket

Közös nyílt levélben szólítják fel civilszervezetek az európai parlamenti képviselőket arra, hogy a jövő héten szavazzák meg a Magyarország elleni eljárást megalapozó Sargentini-jelentést. A többi között az Amnesty International, a Helsinki Bizottság, a Nyílt Társadalom Alapítványok egyik intézete valamint az Emberi Jogi Szervezetek Nemzetközi Szövetsége írta alá a nyilatkozatot. Eszerint azért van szükség a jogállamisági normák megsértése miatt a 7-es cikkely szerinti eljárás megindítására, hogy azzal visszatereljék Magyarország egyre autokratikusabb vezetését a közös európai útra.

A Fidesz kommunikációs vezetője szerint a bevándorláspárti szervezetek a Sargentini-jelentéssel akarnak bosszút állni Magyarországon. Hidvéghi Balázs úgy gondolja, a magyar kormány egész Európának példát mutatott a migráció megállításával, a Sargentini jelentés pedig megalapozatlan és burkoltan a bevándorlást erősíti.

„Ezeket már évekkel ezelőtt letárgyaltuk, megoldásra jutottunk, lezárt ügyekről van szó. Ezeket most előrángatni ismételten gyakorlatilag megkérdőjelezi mind a tárgyalások, mind az EU működését, hiszen minek tárgyalunk az Európai Bizottsággal, minek jutunk egyességre, ha azt később újra elő lehet venni. Nem megalapozottak a jelentésnek ezek a részei. Ez a bevándorlásról szól, azért támadják Magyarországot, mert mi voltunk a leghangosabbak és a legsikeresebbek az elmúlt időszakban abban, hogy megállítsuk az illegális migrációt, és ezzel példát mutattunk az egész Európai Uniónak. Meggyőződésünk, hogy az európai emberek döntő többsége nem kér a migrációból” – fejtette ki Hidvéghi.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Jön az önkéntes elvű haderő + videó

Jön az önkéntes elvű haderő + videó

Magyarország egyedül képviseli azt az álláspontot, hogy a békéhez vezető egyetlen út a tűzszünet és a béketárgyalások - jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!