2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

A magyarok jelentős többsége támogatja a fiatalok jövedelemadó-mentességét

Orbán Viktor miniszterelnök januárban bejelentette, hogy – a fiatalok munkába lépésének elősegítése illetve a foglalkoztatási mutatók további javítása céljából – 2022-től a 25 éven aluli fiatalokat teljes személyi jövedelemadó-mentesség fogja megilletni. Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter kihangsúlyozta, hogy az intézkedés révén a következő évtől a fiatalok megtakarításai átlagosan havi 40 ezer forinttal, éves szinten félmillió forinttal növekedhetnek. A Századvég megvizsgálta a magyar lakosság álláspontját a 25 év alattiak adókedvezményéről.

  • A magyarok jelentős többsége támogatja a fiatalok jövedelemadó-mentességét

A kutatás alapján kijelenthető, hogy a megkérdezettek több mint kétharmada (70 százaléka) egyetért a 25 éven aluli, munkát vállaló fiatalok jövedelemadó-mentességével az elhelyezkedésük és életkezdésük támogatása érdekében, ezzel szemben a 28 százalékuk nem helyesli a bejelentett adókedvezményt.

Korcsoportok szerinti bontásban vizsgálva a kérdést megállapítható, hogy a tervezett intézkedés a 18 és 24 év közötti válaszadók körében a legnépszerűbb (90 százalék), valamint a 25 és 29 év közötti, illetve a 65 év feletti megkérdezetteknek is közel a háromnegyede (74-74 százaléka) támogatja a fiatalok személyi jövedelemadó-mentességét.

A tervezett adókönnyítés ellenzőinek aránya a negyvenes éveikben járó válaszadók körében a legmagasabb (36 százalék), viszont az e korcsoportba tartozó megkérdezettek 64 százaléka is egyetért a bejelentett lépéssel.

Századvég Alapítvány

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!