2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

A Magyar Ügyvédi Kamara kiáll a köztársasági elnök mellett

A Magyar Ügyvédi Kamara megdöbbenéssel fogadta, hogy korábbi ügyvédi tevékenysége miatt a köztársasági elnököt "köztörvényes bűnözőnek" és "a földmaffia kiszolgálójának" nevezett egy politikai párt.

  • A Magyar Ügyvédi Kamara kiáll a köztársasági elnök mellett

A kamara hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, mélységes aggodalomra ad okot, hogy a politikai csatározások hevében olyan vádakat fogalmaznak meg politikai szereplők, amelyek súlyosan sértik nemcsak a köztársasági elnöki intézménybe, de az ügyvédségbe vetett közbizalmat is.

Kiemelték: a politikai térben elhangzott súlyos szavakkal szemben a Magyar Ügyvédi Kamara "meg nem cáfolt meggyőződése" az, hogy Sulyok Tamás az ügyvédi hivatását nagy közmegbecsüléssel végezte; emellett tudományos és alkotmánybírói tevékenysége során mindenkor kiállt az ügyvédi és kamarai függetlenség mellett, amelyet a jogállamiság és közbizalom alappillérének tartott, és amelyért a Magyar Ügyvédi Kamara ezúton is külön köszönetét fejezi ki.

Hangsúlyozták: ezt a közbizalmat érte most támadás a már idézett durva kijelentésekkel.

A kamara a rá vonatkozó törvény alapján minden esetben eljár az ügyvédi tevékenységre vonatkozó jogszabályt vagy az ügyvédekre irányadó etikai szabályokat sértő kollégákkal szemben. Ugyanilyen határozottsággal fel fog lépni az ügyvédeket ügyvédi tevékenységük miatt, vagy, mint a jelen esetben, közéleti tevékenységük során - méltatlanul - érő támadások ellen, mert alapvető feladatának tekinti az ügyvédségbe vetett közbizalom megóvását - tudatták a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Feloszlatta háborús kabinetjét az izraeli miniszterelnök

Feloszlatta háborús kabinetjét az izraeli miniszterelnök

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő feloszlatta hétfőn háborús kabinetjét, miután Beni Ganc, a centrista Nemzeti Egység párt vezetője, volt védelmi miniszter egy héttel ezelőtt kilépett a testületből - jelentette be hétfőn a miniszterelnöki hivatal szóvivője.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Forró napok elé nézünk

Forró napok elé nézünk

A következő napokban beköszönt a kánikula, egyre perzselőbb lesz a napsütés, ezáltal pedig az UV-sugárzás is egyre extrémebb lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. hétfő délutáni videójából.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!