2022. 12. 03. Szombat Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

„A magyar társadalomban konszenzus van 1848-1849 megítélésében”

  • „A magyar társadalomban konszenzus van 1848-1849 megítélésében”

Az 1848-as forradalom és szabadságharc megítélésében a magyar társadalomban konszenzus van – mondta Hermann Róbert történész a Hír TV Péntek 9 című műsorában. A Magyar Történelmi Társulat elnöke szerint nincs olyan család, amelyiknek ne lenne negyvennyolcas hagyománya – Széchenyit, Kossuthot és Görgeit is ugyanúgy magának érzi a nemzet. A korszak hőseit nem is szabad egymással szembeállítani, mert nem az ellentéteik, hanem az együttműködésük volt az, ami döntő volt.

„Ne feledjük el, ellentétben az 1948 utáni értelmezéssel, amikor azt próbálták sugallni, hogy nem a külső ellenség, nem az orosz intervenció, hanem a belső ellentétek, a nem következetesen végigvitt forradalom miatt bukott meg úgymond a szabadságharc, hanem azért, mert beküldtek 200 ezer orosz katonát, és az elég nagy érv volt, hogy katonailag vége legyen a dolognak, de önmagában a rendszer működőképes volt és működőképes lett volna a továbbiakban is” – fejtette ki.

Tekintse meg a teljes interjút:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kamerun legyőzte Brazíliát, mégsem jutott tovább

Kamerun legyőzte Brazíliát, mégsem jutott tovább

A brazil válogatott 1-0-ra kikapott a kameruni csapattól pénteken a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának harmadik fordulójában, de így is csoportgyőztesként jutott nyolcaddöntőbe, míg az afrikai gárda sikere ellenére búcsúzott.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Kopp Máriára emlékezett Novák Katalin

Kopp Máriára emlékezett Novák Katalin

Kopp Mária olyan ember volt, aki nem csak kérdéseket tett fel, hanem segített megoldásokat keresni - mondta Kopp Mária Emlékév záró eseményén a köztársasági elnök.
Korányi Dávid beismerte: szó sem volt mikroadományokról

Korányi Dávid beismerte: szó sem volt mikroadományokról

Már Korányi Dávid szerint is tarthatatlan a baloldal, adományokról szóló hazugsága. A főpolgármester tanácsadója közleményben ismerte el, hogy nem csak mikroadományokból gyűlt össze a 3 milliárd forint, amit a választási kampány idején utaltak Magyarországra.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!