2019. július 16.,
kedd, Valter napja

„A magyar országgyűlés nem fog asszisztálni ehhez a tervhez”

Hír TV

2018. szeptember 14., péntek 11:25, frissítve: péntek 18:12

A kormány valamennyi tagja beszámolt a frakciók felé, megismerték a miniszterek terveit, és emellett a Fidesz-KDNP frakciók létrehozzák a népesedéspolitikai kabinetet - ezt Novák Katalin vezeti -, és a bevándorlással foglalkozó kabinetet, amelyet Németh Szilárd irányít majd - jelentette be Kocsis Máté a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülése után Velencén.

A Fidesz-frakcióvezető arról is beszélt, határozat-tervezetet terjesztenek majd az Országgyűlés elé, amely a Sargentini-jelentéssel foglalkozik, és kimondja: a dokumentum hazug, és csalással fogadták el azt az Európai Parlamentben. Ezáltal Kocsis szerint ez egy érvénytelen döntés, ezért a frakciók felkérték a kormányt, hogy minden jogi lépést tegyen meg azért, hogy megvédje Magyarországot.

„Ezt a jelentést Soros György emberei írták, és Soros György emberei fogadták el” – jelentette ki Kocsis Máté, majd hozzátette, a Soros-féle jelentés bosszú, amiért a magyar emberek többször világosan kimondták, mit gondolnak az illegális bevándorlásról, ezt pedig a bevándorláspárti politikusok nem tudják elfogadni, ezért bélyegezték meg a magyarokat.

Hétfőn kerül az irat a Ház elé, ebben a frakcióvezető szerint világossá teszik: nem fogják megengedni, hogy elvegyék Magyarországtól a határőrizet jogát, nem fog a magyar Országgyűlés asszisztálni ehhez a tervhez.

Végül a frakcióvezető arról beszélt, reméli, hogy a parlamenti ellenzéki politikusok végre belátják, hogy nem lehet Magyarország elleni politikát csinálni, és elfogadják a kormánypártok határozat-tervezetét.

Ügyeskedéssel fogadták el a jelentést

Harrach Péter kijelentette: a jelentés eljárásjogi ügyeskedéssel fogadták el, nyomást gyakoroltak a képviselőkre. A KDNP frakcióvezetője szerint a kérdés az, hogy honnan befolyásolták az EP-t: egy dekadens ideológia képviselőitől, akik elítélik a normális világot támogató Magyarországot.