2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:05

Belföld

A Magyar Nemzet újra kinyitotta az óbudai korrupciós botrány aktáit

Noha tagadta a terhére rótt bűncselekményt, illetve hogy százmilliós kenőpénz ütötte a markát, mégis sok érdekes dologra fény derült Czeglédy Gergő letartóztatott óbudai alpolgármester a Magyar Nemzet által megismert vallomásából.

  • A Magyar Nemzet újra kinyitotta az óbudai korrupciós botrány aktáit

Például, hogy személyesen ismeri a korrupciós botrány több érintettjét, de szóba került a Kiss Lászlót elsőként lebuktató titokzatos feljelentő, valamint egy bizalmas találkozó is, amit a baloldal fontos háttérembere hozott össze.

A Magyar Nemzet folytatta az óbudai korrupciós botrányról írt cikksorozatát. A korábbi részekben arról számoltak be, hogy a hatóságot nagy mértékben segítette egy titokzatos informátor, aki önmagára és a III. kerületi bűnügy több szereplőjére, köztük Kiss László polgármesterre is terhelő vallomást tett még 2021 decemberében. Többek között azt is elmondta, hogy Kiss Lászlót „főnöknek” nevezték az ügy szereplői, akik azt is hozzátették, hogy a polgármesternek „megy a pénz”. Mindezek az információk lendületet adtak az eljárásnak, de Kiss meggyanúsításához közeli bizalmasának feltáró vallomás is kellett.

Idén márciusban fogták el az első gyanúsítottakat, köztül a baloldal fontos háttéremberét, P. Gábort, illetve társait, D. Róbertet, valamint F. Lászlót, Kiss László bizalmasát, felesége korábbi üzlettársát. Utóbbi kettő már szabadult a letartóztatásból, miután információink szerint beszélni kezdtek.

Júniusban a nyomozó ügyészek elvitték Óbuda alpolgármesterét, Czeglédy Gergőt, majd augusztus 14-én Kiss Lászlót is őrizetbe vették. Mindkettőjüket vesztegetéssel gyanúsítják, a hatóság feltételezése szerint Czeglédy száz-, Kiss tizennyolcmilliót tehetett zsebre. Mindketten abszurdnak tartják a gyanúsítást és ártatlannak vallják magukat ugyanúgy, ahogy P. Gábor is.

A teljes írást ITT érhető el

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Robert Wilkie: Donald Trumpnak joga van a védelemhez + videó

Robert Wilkie: Donald Trumpnak joga van a védelemhez + videó

Ukrán szál is van a Donald Trump elleni második merényletkísérletben. jesztő kérdéseket vet fel az újabb merényletkísérlet. Erről is szó esett hétfő este, amikor Robert Wilkie, a Trump-adminisztráció korábbi veteránügyi minisztere volt a Napi aktuális vendége.
Puskás Péter: Most a III. kerületi önkormányzat nem segít + videó

Puskás Péter: Most a III. kerületi önkormányzat nem segít + videó

A Római-parton az árvíz elleni védekezés egy fő pontja a Losonc utca, ahol lakásonkánt a III. kerületi önkormányzat lakosonként 20 üres homokzsákot biztosít, holott ennek a területnek a megvédésére mintegy 20 ezer zsákra lenne szükség - mutatott rá Puskás Péter, az óbudai Fidesz frakcióvezetője.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szentkirályi Alexandra: Minden segítő kéz számít + videó

Szentkirályi Alexandra: Minden segítő kéz számít + videó

Összefogásra, és összedolgozásra van szükség- jelentette ki a Fidesz budapesti elnöke, a közelgő árvíz-veszéllyel kapcsolatban. Szentkirályi Alexandra szerint a legfontosabb, hogy a szakemberekre hallgatva minél többen segítsenek, hogy megakadályozzák a közelgő katasztrófát.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!