2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

A magyar légierő számára kifejlesztett fegyverzettel felszerelt helikopterek érkeztek

Világon is egyedülálló, a magyar légierő számára kifejlesztett fegyverzettel felszerelt helikopterek érkeztek a Szolnoki Helikopter Bázisra. Az ünnepélyes átadón a honvédelmi miniszter hangsúlyozta: az orosz-ukrán háború rávilágít arra, hogy kiemelt képességekkel felszerelt magyar légierőre van szükség. A most átadott két harci helikopter és az ezeket követő 14 társuk már ennek a fejlesztésnek a részei.

  • A magyar légierő számára kifejlesztett fegyverzettel felszerelt helikopterek érkeztek

A katonai hagyományoknak megfelelően vízsugár fogadta Szolnokon a H225M típusú helikoptereket. A magyar honvédségben zajló korszakváltás egyik eleme ezeknek a gépeknek a megvásárlása - mondta az ünnepélyes átadón a honvédelmi miniszter.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta: egy XXI. századi modern, digitális haderő kiépítésére van szükség. Az országhatár mellett zajló véres háború rávilágított arra, hogy Európa biztonsági helyzete megváltozott.

Eddig két H225M helikopter érkezett a bázisra, ezeket még 14 követi, köztük 6 darab, a világon egyedülálló módon, speciálisan a magyar légierőnek kifejlesztett fegyverzettel.

Az Airbus Helicopters 2022-ben nyitotta meg üzemét Gyulán. Itt a világ minden részére gyártanak alkatrészeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Donáth Anna szerint a Pride az egyik legszebb ünnep

Donáth Anna szerint a Pride az egyik legszebb ünnep

A Pride-ra mindig úgy tekintettem, mint a remény diadalára a kilátástalanság felett, a szeretet diadalára a gyűlölettel szemben, az igazság diadalára a kirekesztés ellenében. A Pride elfogadás, öröm és tánc – olvasható Donáth Anna Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!