2021. június 25.,
péntek, Vilmos napja

Orbán Viktor: Lezsák Sándor a magyar nemzeti kultúra szószólója

Hír TV

2019. október 31., csütörtök 14:07

A Magyar Érdemrend Nagykeresztje kitüntetést kapott Lezsák Sándor a szabad Magyarország megteremtésében és a hazai demokrácia kereteinek kialakításában tett kiemelkedő munkásságáért. Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy Lezsák Sándor azon dolgozik, hogy visszaadja a magyarság önbecsülését az egész Kárpát-medencében.

A miniszterelnök hozzátette: magyarnak lenni a legnagyszerűbb dolog, ami történhet az emberrel. Aki magyar, az a szerencse fia, mert élete soha nem válhat üressé, vagy érdektelenné.

Az ünnepségen Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár ismertette: Áder János köztársasági elnök a miniszterelnök előterjesztésére adományozta a kitüntetést Lezsák Sándornak a rendszerváltoztatás harmincadik évfordulója alkalmából a szabad Magyarország megteremtésében és a hazai demokrácia kereteinek kialakításában, többek között a lakiteleki találkozók megszervezésével vállalt szerepe, valamint több évtizedes, közmegbecsülésnek örvendő közéleti pályája elismeréseként.

Hír TV