2022. 07. 07. Csütörtök Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

A luxust kérte számon a kormányfőn, pedig maga is élhetett vele

Luxuskörülmények között utazott a riói olimpiára a jobbikos Szilágyi György, aki hétfőn hasonló utakat kért számon a miniszterelnökön. Az Origo cikke szerint Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő, több millió forintos úton vett részt a 2016-os riói olimpián.

A jobbikos Szilágyi György a hétfői parlamenti ülésen is repülőutakról kérdezte Orbán Viktort.

„A NER rendszerében pofátlanul gazdagodók példaként tekintenek az Ön viselkedésére, ezért van az, hogy az Önök által felhizlalt oligarchák előszeretettel utazgatnak magángépekkel, például Andy Vajna felesége még a macskáját is luxusgéppel vitte Amerikában, hogy ott gyógyíttassa” – mondta az ellenzéki képviselő.

A miniszterelnök volt pártelnökéhez irányította Jobbikos képviselőt.

„Nem minden összefüggés volt világos számomra, mi közöm van bárki macskájához, de cicaügyekben bátran forduljon Vona Gáborhoz azt tanácsolom” – reagált a kormányfő.

A miniszterelnök megismételte korább álláspontját, hogy magyar kötődésű eseményekre mindig el fog menni, ha ezt a munkája engedi és lehetővé teszi.

Az Origó arról ír, hogy miközben a jobbikos képviselő luxusrepülőutakat kér számon a miniszterelnökön, addig ő maga is luxuskörülmények között utazott és töltött el tíz napon a riói olimpián.

A politikus a Hír TV-nek az utat elismerte, az ajándékot és a luxust viszont tagadta.

„Turistaosztályon utaztam és úgy érzem, hogy olyan feladatok végeztünk, amely elősegítette a 2024-es pályázat rendezésének népszerűsítését. Ez a testület mindent megtett azért, hogy ez a pályázat sikeres legyen, rajtunk kívül álló okokból nem volt sikeres és léptünk vissza. Nem szégyellni kell ezt, hanem megtiszteltetésnek veszem, hogy ennek a testületnek a tagja lehettem” – mondta Szilágyi György.

A politikus később közleményben azt is cáfolta, hogy bizniszosztályon utazott és ötcsillagos szállodában lakott volna. A képviselő egyúttal közölte azok nevét, akik vele együtt a budapesti olimpiai pályázat népszerűsítésén dolgoztak a riói játékok helyszínén.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!