2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

A luxust kérte számon a kormányfőn, pedig maga is élhetett vele

Luxuskörülmények között utazott a riói olimpiára a jobbikos Szilágyi György, aki hétfőn hasonló utakat kért számon a miniszterelnökön. Az Origo cikke szerint Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő, több millió forintos úton vett részt a 2016-os riói olimpián.

  • A luxust kérte számon a kormányfőn, pedig maga is élhetett vele

A jobbikos Szilágyi György a hétfői parlamenti ülésen is repülőutakról kérdezte Orbán Viktort.

„A NER rendszerében pofátlanul gazdagodók példaként tekintenek az Ön viselkedésére, ezért van az, hogy az Önök által felhizlalt oligarchák előszeretettel utazgatnak magángépekkel, például Andy Vajna felesége még a macskáját is luxusgéppel vitte Amerikában, hogy ott gyógyíttassa” – mondta az ellenzéki képviselő.

A miniszterelnök volt pártelnökéhez irányította Jobbikos képviselőt.

„Nem minden összefüggés volt világos számomra, mi közöm van bárki macskájához, de cicaügyekben bátran forduljon Vona Gáborhoz azt tanácsolom” – reagált a kormányfő.

A miniszterelnök megismételte korább álláspontját, hogy magyar kötődésű eseményekre mindig el fog menni, ha ezt a munkája engedi és lehetővé teszi.

Az Origó arról ír, hogy miközben a jobbikos képviselő luxusrepülőutakat kér számon a miniszterelnökön, addig ő maga is luxuskörülmények között utazott és töltött el tíz napon a riói olimpián.

A politikus a Hír TV-nek az utat elismerte, az ajándékot és a luxust viszont tagadta.

„Turistaosztályon utaztam és úgy érzem, hogy olyan feladatok végeztünk, amely elősegítette a 2024-es pályázat rendezésének népszerűsítését. Ez a testület mindent megtett azért, hogy ez a pályázat sikeres legyen, rajtunk kívül álló okokból nem volt sikeres és léptünk vissza. Nem szégyellni kell ezt, hanem megtiszteltetésnek veszem, hogy ennek a testületnek a tagja lehettem” – mondta Szilágyi György.

A politikus később közleményben azt is cáfolta, hogy bizniszosztályon utazott és ötcsillagos szállodában lakott volna. A képviselő egyúttal közölte azok nevét, akik vele együtt a budapesti olimpiai pályázat népszerűsítésén dolgoztak a riói játékok helyszínén.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!