2022. 11. 28. Hétfő Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

A lúgos orvos az egész vagyonát kijátszotta volna, hogy megússza a kártérítést

2016 óta folyamatosan és módszeresen szabadult meg a vagyonától a lúgos orvosként emlegetett volt kórházigazgató, vélhetően azért, ha sor kerülne arra, hogy áldozatának kártérítést kelljen fizetni, ne legyen elegendő fedezete.

  • A lúgos orvos az egész vagyonát kijátszotta volna, hogy megússza a kártérítést

Pedig arra, hogy Bene Krisztiánnak fizetnie kell, minden esély megvan. Csaknem négy év pereskedés után ugyanis a Fővárosi Törvényszék tavaly novemberben első fokon ítéletet hirdetett a lúgos orvos áldozatának kártérítési ügyében, és kimondta, hogy Bene Krisztiánnak 25 millió forint kártérítést kell fizetnie Renner Erikának, amiért megsértette a nő testi épségéhez és egészséghez fűződő jogát.

Bene Krisztián még 2013. március 12-én támadta meg volt barátnőjét, miután a nő pár hónappal korábban szakított vele. Renner Erikát megkötözte, elkábította és a maró lúgot locsolt a nő nemi szervére és annak környékére.

Az ítélet ellen a férfi fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik, de az április 8-ra kitűzött tárgyalást a benyújtott újabb indítványok és a járványhelyzet miatt is elnapolták. Eközben viszont Bene sem tétlenkedett:

tehermentesítette azt a Budapest-környéki családi házat, ami még a nevén szerepel, ezzel pedig megnyílt a lehetősége arra, hogy azt az utolsó nagyobb értékű ingatlant is kijátssza, amihez még részben köze van.

Az áldozatnak kell résen lenni

A lúgos orvos áldozata és jogi képviselője már többször jelezték a bíróságnak, hogy úgy látják, Bene a vagyona kimentésére törekszik. Nekik is kell résen lenni, a magyar jog szerint a bíróság a biztosítási intézkedést ugyanis csak kérelemre rendelheti el. Renner Erikáék először tavaly év elején nyújtottak be ideiglenes intézkedés iránti kérelmet, de a bíróság elutasította azt. Többek között azért döntöttek így, mert

„az ideiglenes intézkedés elrendeléséhez nem volt elegendő a felperesnek általánosságban arra hivatkozni, hogy tudomása szerint az alperes megkísérli elvonni a fedezetet a kártérítési követelés elől”.

- válaszolták a Telex kérdésére a Fővárosi Törvényszék sajtóosztályán.

Azt is írták, hogy „az ideiglenes intézkedés elrendelésének célja nem a pénzbeli követelés biztosítása, hanem azonnali jogvédelem nyújtása valamely rendkívüli, azonnali beavatkozást igénylő helyzetben. Ezt megalapozó tényt azonban a felperes nem jelölt meg és nem is valószínűsített”.

A döntés ellen Renner Erikáék akkor végül nem fellebbeztek. „Aztán amikor tavaly meglett az elsőfokú ítélet, másnap újra beadtuk a biztosítási intézkedés iránti kérelmünket”, mondta a nő.

„Akkor azzal hívtak fel a bíróságról, hogy amennyiben nem vonjuk vissza a kérelmünket, akkor azt vissza fogják utasítani. Szerintük ugyanis az, hogy Bene a büntető eljárásban jogerősen megítélt 750 ezer forintot nem fizette meg, nem jelenti azt, hogy a polgári eljárásban a 25 milliót ne akarná kifizetni”

- állítja Renner Erika.

A nő és ügyvédje legutóbb múlt héten lépett. Akkor vált nyilvánvalóvá, hogy a Bene tulajdonába tartozó ingatlanról az összes terhet levetették, ezért újra benyújtották a biztosítási intézkedés iránti kérelmet, a bíróság pedig ezúttal elrendelte

„a pénzkövetelés biztosítását”.

Ennek köszönhetően Renner Erikának sokkal nagyobb esélye van arra, hogy a megítélt kártérítési összegből tényleg lásson is majd valamit.

Innentől az ügy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar Hivatalához kerül. Miután pedig az illetékes végrehajtó megkapja a végzést, és bejegyzi a biztosítás tényét, pórázon tarthatja az adóst. Vagyis „az alperesnek nem lesz lehetősége arra, hogy adott esetben értékesítse, esetleg elajándékozza az ingatlant”, mondta a Telexnek Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke.

Telex.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!