2021. március 9.,
kedd, Franciska, Fanni napja

A liberálisok és az MSZP szerint sem hibázott Bangóné

MTI

2020. január 21., kedd 18:52

Levette oldaláról a 168 óra azt a cikket, amelyben egy levélre hivatkozva vádolták meg a miskolci kórház igazgatóját rasszizmussal, és egy nő meddővé tételével. Az ügyet Bangóné Borbély Ildikó úgy ismertette, hogy rasszista szándékból meddővé tettek egy nőt. A kórház orvos-igazgatója mindkét állítást cáfolta.

Rasszista indítékokkal meddővé tettek.

Így híresztelte Bangóné Borbély Ildikó a mára kacsának bizonyult történetet a televíziók kamerái előtt. Az MSZP-s képviselő hangsúlyozta, hogy bár ő nem orvos, de biztos az igazában.

Nem vagyok orvos és nem értek hozzá, de a leletek alapján, amit leírtak és akkor én szembesültem, én is csak azt tudom megállapítani, hogy ez a kis hölgy meddő.

- mondta Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője

A Bangóné által említett hölgyről azóta kiderült hogy nem roma származású. Ezen felül a rasszizmussal megvádolt orvosigazgató rámutatott, hogy a kollégái által lefolytatott operáció során a híreszteltekkel ellentétben csak az egyik petevezetőjét távolították el a páciensnek, mivel a méhen kívüli terhessége veszélyeztette az életét.

Ez egy lejárató kampánynak a része, mert ugye elindultak a névtelen levelekből, ami megjárt minden médiumot, kormányhivatalt, kórházat, szakmai kollégiumot, szakmai kollégiumot, ÁNTSZ-t, orvosi kamarát, miniszter úrhoz eljutott, és úgy tűnt, hogy ezek jól voltak, idézőjelben jól voltak időzítve.

- mondta Nagy Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház orvosigazgatója. 

A Liberálisok szerint Bangóné jól tette, hogy felhívta a figyelmet az ügyre.

Bangóné Borbély Ildikó párttársa szerint a miskolci kórháznál pattog a labda. Korózs Lajos, szocialista országgyűlési képviselő azt mondta: még nem biztos az, hogy igazat mondtak azok, akik Bangóné állításait cáfolták.

Hír TV