2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy döntő pillanat - Bern, Budapest 1954.

Következik:

Napindító 04:00

Belföld

A legnehezebb év

Gajdics Ottó újságírónak a Magyar Nemzetben megjelent vezércikke.

  • A legnehezebb év

Erősen megpróbálja mindazokat, akiket szeret a mi Istenünk. Ezt tapasztaljuk lassan tizenharmadik éve, amióta úgy döntött végre a magyar nép, hogy szívesen együtt él a posztkommunistákkal, csak ne ők legyenek az ország élén. A nemzeti kormány azonnal szembe találta magát egy csőd szélére taszított ország minden gazdasági és társadalmi problémájával, amelyeket azóta sem lehetett maradéktalanul rendbe hozni. Ráadásul emberi felelőtlenségből fakadó és természeti katasztrófák sorozata nehezítette az amúgy sem könnyű helyreállítási munkát a vörösiszap pusztításától kezdve az árvizeken át az évszázad aszályáig. Mégis a lassan mögöttünk hagyott esztendőt nevezte Orbán Viktor értékelő nemzetközi sajtótájékoztatóján a rendszerváltás óta eltelt időszak legnehezebb évének.

Még ki sem lábaltunk a Covid okozta bajok mocsarából, amikor a szomszédunkban háború tört ki, aminek következtében olyan energiaválság és ebből fakadó gazdasági krízis rengette meg egész Európát, ami súlyosságában már-már a 2008-ban tapasztaltakat idézi. Ráadásul az unió idegen érdekek által vezérelve olyan ostoba szankciós politikát folytatott a háborút kirobbantó Oroszországgal szemben, kiterjesztve büntetőintézkedéseit az energiaszektorra is, ami a tagországoknak sokkal többet ártott, mint az agresszornak. Egekbe szökött az infláció, mindenki számára egyre nehezebbé váltak a hétköznapok. És még ki tudja, mi vár ránk. Mindennek ellenére Orbán Viktor büszkén jelentette ki, hogy Magyarország rendkívüli teljesítményt nyújtott.

Ahogy a miniszterelnök elmondta, az év egyik legnagyobb eredménye, hogy képesek voltak finanszírozni a megemelkedett energiaárakat. Tavaly a teljes magyar energiaimport körülbelül hétmilliárd euróba került, ez idén tizenhétmilliárdra nőtt. Ezt elő kellett teremteni, és erre Magyarország képes volt. Ráadásul úgy, hogy sikerült fenntartani a munkaalapú gazdaságot. Harmincéves csúcson van a foglalkoztatás, az emberek több mint hetven százaléka dolgozik. Csökkentették a költségvetési hiányt, úgy, hogy visszaadták a 13. havi nyugdíjat, a családok adójának tekintélyes részét, valamint a huszonöt év alattiak adómentességét is bevezették. A kormányfő azt is érti, ha a nagyon nehéz helyzetben lévő jegybankelnök, aki az árstabilitás első számú felelőse, más véleményen van. De lehűtötte azok kedélyeit, akik már Matolcsy Györgyben kezdték látni Orbán Viktor vesztét, hogy napi kapcsolatban állnak, és folyamatosan egyeztetik, kinek mi a teendője a kialakult helyzetben.

Ha mindezekhez hozzávesszük a déli határszakaszon megsokszorozódott migrációs nyomást, az orosz–ukrán háború elhúzódását annak minden látható és beláthatatlan következményével, valamint az egész Európát elkótyavetyélő nemzetközi baloldal és hazai csatlósainak hazaáruló mesterkedéseivel a nekünk járó források elapasztására, ellenségeinknek sem kívánnánk nehezebb pályát semmilyen megméretésen.

Azon már sem sírni, sem nevetni nem tudunk, hogy a becsületét hárommilliárd forintnyi dollárra taksáló balliberális banda megpróbálja az összes gondért-bajért Orbán Viktort felelőssé tenni. A DK szerint a kormányfő elvesztette az irányítást sorsunk alakítása fölött, a Momentum felelőtlennek és hozzá nem értőnek tartja az elmondottak miatt, és az LMP is felelősségáthárító próbálkozásnak titulálta a miniszterelnök tájékoztatóját.

A testét-lelkét elveszített Jobbik egyenesen azzal adta hírül teljes átalakulását demagóg álbaloldalivá, hogy szerintük a kormány kudarcos válságkezelése, az elhibázott gazdaságpolitika csődközelbe juttatta az országot és a magyar embereket.

Erre mondják mifelénk: ha csak úgy nem! A kormány támogatottsága egyébként töretlen.

Gajdics Ottó 

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!