2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

A leépítés ellen kampányol az MSZP, miközben leépít

Munkahelymegtartással kampányol az MSZP, miközben ötven munkatársát küldi el a vasárnapi választás után. A Magyar Nemzet úgy tudja: a párt jelentős adósságállománya miatt kényszerül a létszámleépítésre. A szocialisták szerint logikus, hogy elbocsátásokkal spórolnak; szerintük nem tudni, hány embert érint a leépítés.

„Ha nem szeretnék, hogy tömeges elbocsátások áldozatai legyenek vagy hosszú évekre befagyasszák a fizetésüket és juttatásaikat, akkor szavazzanak a szocialista párt jelöltjeire.” Úgy aggódott az emberek munkahelyéért és a fizetésekért a szocialisták alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján, hogy közben tömeges elbocsátásokra készül az MSZP. A Magyar Nemzet úgy tudja: a párt alkalmazásában álló mintegy száz dolgozó felét küldenék el. Az emberek sorsa azonban Lukács Zoltán szerint egyelőre nem téma a pártnál: „A szocialista párt a mai ülésen ilyen kérdéssel nem foglakozott.”

– Amikor foglalkozunk vele, akkor tájékoztatjuk önöket.
– Mikor fognak vele foglalkozni? Mert vasárnap lesz a szavazás, a lap szerint utána lesznek leépítések, tehát az már…
– Még szerencse, hogy nem a lap irányítja a Magyar Szocialista Pártot. Amikor a Magyar Szocialista Párt elnöke az elnökség elé ilyen típusú javaslatot hoz, akkor az elnökség ezt megtárgyalja, rögtön utána mindenkit tájékoztatni fogunk erről.

Pedig a napilap értesülései szerint a vasárnapi választás után indulna be a kirúgási gépezet. Az MSZP jelentős adósságállománnyal küszködik, ráadásul a gyenge országgyűlési választási eredmény miatt az állami támogatása is erősen megcsappant. Ezért küldene el ötven dolgozót.

Budai Bernadett szerint nincs semmi kivetnivaló abban, hogy az MSZP az embereken próbál spórolni: „Semmiféle végleges döntés nincsen, egyszerűen arról van szó, hogy racionális gazdálkodásra van szükség; egyébként 2010 óta ezt folytatja a párt.”

Sajtóhírek szerint a szocialisták feladni kényszerülhetnek a mostani pártszékházukat is, de a létszámleépítés miatt Steiner Pál sem aggódik.

– Egy pártapparátusi átszervezést nem vennék úgy, mint amikor több százezer munkahely megszűnik, amikor hárommillió ember éhezik az országban.
– Tehát akkor ön szerint ötven ember elküldése nem számít?
– Várjuk meg, hogy egyáltalán lesz-e ötven ember elküldve, lesz-e ilyen mértékű leépítés.

A Magyar Nemzet szerint az elbocsátottak a jövőben a parlamenti képviselők mellett folytatják majd a munkát, vagyis már nem az MSZP, hanem az Országgyűlés Hivatala állja a fizetésüket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!