2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Belföld

A Lánchíd-botrány főszereplőjét ismét bíróság elé állítják

A letartóztatásban lévő exügyvéd, Víg Mór ellen ugyanis a múltban már több büntetőeljárás indult, ezek közé tartozik az a nemzetközi csalási ügy is, amelyben hamarosan újabb tárgyalást tartanak.

  • A Lánchíd-botrány főszereplőjét ismét bíróság elé állítják

Május 10-én folytatódik a bíróságon Vig Mór és társai pere. A hídpénzbotrány kulcsfiguráját megközelítőleg negyvenrendbeli csalással vádolják. A bírósági eljárásban Vig esetében tavaly februárban már nem jogerősen döntés született, az exügyvédet, miután mindent beismert, két év börtönbüntetésre ítélték, aminek végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztették.

Szökésben az egyik vádlott

Az ítéletet azonban a Fővárosi Törvényszék hatályon kívül helyezte, azzal az indokkal, hogy a sértettek tekintetében a polgári jogi igényről nem döntött az elsőfokú bíróság, amit pótolni kell. Vig ügye így visszakerült elsőfokra, majd a bíróságon a férfi pár hónapja újra elismerte a bűnösségét. A gyors ítélet azonban ezúttal elmaradt, Vignek további tárgyalásokon is részt kell vennie. A praxisától már eltiltott ügyvédnek van két vádlott-társa is, egyikük büntetett előéletű, ráadásul rengeteg csalási ügye miatt jelenleg is szökésben van, nemzetközi körözés van kiadva ellene.

Rengeteg sértett, hetvenmilliós csalás

A bűnügy szálai egészen 2018 szeptemberéig nyúlnak vissza, onnantól kezdve Vig és két barátja a vád szerint szervezetten, több mint fél éven keresztül összesen harminckét sértettet tévesztettek és károsítottak meg, valamint további nyolc személyt kíséreltek meg becsapni. A csaláshoz kellett egy ghánai cég, egy kitalált történet egy dúsgazdag, ám valójában nem létező befektetőről, valamint sok hiszékeny ember. A bűnszövetség a vádirat szerint több mint hetvenmillió forinthoz jutott csalárd módon, illetve további tizenhatmillió forintot is megkíséreltek megszerezni. Egyes károsultak a kicsalt összegeket közvetlenül Vig ügyvédi letéti számlájára utalták, a pénzeket pedig a jogász pár órával az utalások után az irodájához közel eső ATM automatából fel is vette.

 A teljes cikket a Mandiner oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!