2021. 12. 04. Szombat Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 04:00

Belföld

A lakossági szeméten szerzett profitot kéri számon az MSZP

A szemétprofitot kérik számon a szocialisták a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-n.

Tüttő Kata, az MSZP fővárosi frakcióvezető-helyettese rámutatott, tavaly 450-500 ezer köbméterrel, vagyis 17 százalékkal kevesebb szemetet termeltek a budapesti lakosok a korábbi évhez képest, ennek ellenére a kiszámlázott díj csak kevesebb mint 2 százalékkal csökkent. A szocialista képviselő sokkolónak tartja, hogy a budapestiek félig telt kukák után is majdnem ugyanannyit fizetnek, mint korábban. Az ellenzéki párt ezért a Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésén beterjeszti indítványát az FKF extraprofitjának ügyében. Szerintük a szemétdíjak mérséklése előtt minden közszolgáltató céget egyenként kellene átvizsgálnia a kormánynak.


"Az FKF saját kimutatásai alapján a lakossági szeméten van 26 százalék árrés, ezt profitnak nevezik egyszerű nyelven. Tehát 26 százalék profit van a lakossági szeméten. Ami még inkább érdekessé teszi ezt, hogy ez a 26 százalék 5,3 milliárd forint, amit a budapestiektől – árrésként – a Fővárosi Közterület-fenntartó vállalat beszed úgy, hogy ennek egy részéért levegőt szállít és levegőt rak be" –- fejtette ki Tüttő Kata, az MSZP fővárosi frakcióvezető-helyettese.

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!