2021. 09. 25. Szombat Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

A kultúra diktatúrája – „Senki se számítson egy vidám olvasmányra”

A kultúra diktatúrája címmel adott ki könyvet Bayer Zsolt és Szakács Árpád. A két szerző eddig megjelent cikkeit foglalta egy kötetbe. Céljuk az, hogy egy olyan missziót teljesítsenek, ami egy teljesen más kultúrafelfogást mutat be a közönségnek, mint ami az eddigi száz évet jellemezte.

Dedikálás, kígyózó sorok a könyvbemutató előtt, Budapesten: Bayer Zsolt és Szakács Árpád közös kötete iránt rengetegen érdeklődtek. A két újságíró már megjelent cikkeit szerkesztette egy kiadásba.

„Senki se számítson egy vidám olvasmányra.”

– A kultúra diktatúrája című kötetet a Magyar Idők főszerkesztője mutatta be. „Amikor ők ezt így egybe szerkesztették, akkor ez még azon túl is egy sokkal mélyebb, sokkal lényegre törőbb, egy sokkal átfogóbb és mindenki számára a megvilágosodás erejével ható képet fejez ki, ez így egybeszerkesztve, aminek egy-egy cseppje volt egy-egy sorozat” – fogalmazott Gajdics Ottó.

A könyv egyik szerzője, Szakács Árpád arról beszélt, hogy szerinte rendszerszinten kell értékelni a kultúrát. „Nem csak azt mutattam be, hogy miközben azt szajkózták, hogy mennyire el vannak nyomva, mennyire nem kapnak lehetőséget, pénzt és hogy milyen diktatúra van Magyarországon, ugye mellé raktam, hogy közben ki mennyi pénzt kap. Ez borzasztó kínos volt ugye, de nyilvános adatokról van szó” – jegyezte meg az újságíró.

A könyv másik szerzője, Bayer Zsolt azt mondta, hogy száz éve folyik már a kultúrharc, csak most vették a bátorságot, hogy felvegyék a kesztyűt, hogy a másik oldalt is megmutassák. „Úgy éreztük a harmadik kétharmados győzelem után, hogy esetleg tán eljött az idő, hogy ebben a bizonyos kultúrában, ami mindig is egy bizonyos kör, egy bizonyos szellemi kör hitbizománya volt, a rendszerváltást megelőzően javarészt” – magyarázta az újságíró.

Bayer Zsolt megjegyezte, hogy szeretnék megmutatni, hogy a magyar kultúrában vannak olyan alkotók, akik értékesek, de nem fogadta el őket az általa emlegetett szellemi kör.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Az LMP is visszalép a jobbikos ózdi jelölt támogatásától

Az LMP előtt a Momentum és az MSZP is elítélte a jobbikos politikus náci karlendítéshez hasonló mozdulatát. 2021. szeptember 25.

Megnyílt Budapesten a Vadászati Világkiállítás

Papp Ágotát kapcsoltuk, aki vendégével a Legek csarnokából jelentkezett be. 2021. szeptember 25.

Orbán Viktor: Bűn és hiba, hogy eddig nem volt önálló egyetem Sárospatakon

A kormány számára a vidék nem periféria, hanem középpont, ami nélkülözhetetlen szerepet játszik Magyarország életében. 2021. szeptember 25.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!