2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

CPAC Magyarország 2024 00:10

Belföld

A köztartozások befizetésére és a feladatok ellátására szólították fel Iványi Gábort

A köztartozások befizetésére és a feladatok ellátására szólította fel a gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár Iványi Gábort. A baloldalhoz köthető lelkész egyesülete és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség ugyanis mintegy 680 millió forinttal tartozik mások mellett munkavállalóinak.

  • A köztartozások befizetésére és a feladatok ellátására szólították fel Iványi Gábort

Fülöp Attila ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt 13 évben 8,6 tized milliárd forint állami támogatásban részesült csak a szociális feladatokra a MET és az Oltalom Karitatív Egyesület.

„Ki fogom tolni az utcára a végtag nélküli hajléktalanokat, mert nem fogok tudni mit csinálni” – tette közzé Facebook-oldalán pár nappal ezelőtt Iványi Gábor szavait a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség.

Kedden pedig határozatlan idejű demonstrációt indított a közösség és az Oltalom Karitatív Egyesület. Az Iványi Gábor-féle egyház arra panaszkodik, hogy az állam miatti támogatáselvonások miatt nem tudja befizetni tartozásait. A MET intézményei összesen 680 millió forinttal tartoznak.

"Pénteken pedig fizetési felszólítást kaptunk, 63 intézményünkben kapcsolhatják ki az áram- és gázellátást, ha nem rendezzük az elvonások miatt felhalmozott tartozásunkat" - folytatta Iványi.

"Fizesse meg az adót, fizesse meg a dolgozók után a járulékot, ne halmozzon fel köztartozást, és lássa el azt a feladatot, amit állami támogatás fejében saját maga vállalt"

– ez pedig a Belügyminisztérium közleményében olvasható.

A gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár ebben arról írt, hogy az elmúlt 13 évben 8,6 milliárd forint állami támogatásban részesült csak a szociális feladatokra a MET és az Oltalom Karitatív Egyesület.

Fülöp Attila feltette a kérdést: "hová tűnt el a pénz és miért lett akkora köztartozása a szervezetnek, hogy odáig jutott, még a saját dolgozóinak sem teljesíti a fizetési kötelezettségeit?"

Az államtitkár azt is kifejtette, hogy Iványi Gábor állításaival szemben nem  húszezer, hanem összesen ezer férőhelyen nyújt szolgáltatást a két szervezet. Budapesten a hajléktalanellátás férőhelyeinek csupán öt százalékát tartják fenn. Azt is megjegyezte, hogy az általuk ellátott feladatokat állami támogatással teszik, így összesen 8,6 milliárd forintot kaptak 2010 óta. Hozzátette:

minden szociális szolgáltatást végzőnek törvényi kötelezettsége van a szolgáltatás esetleges megszüntetése előtt 3 vagy 6 hónappal a kormányhivatal felé jelzéssel élni. A MET azonban ilyen hivatalos jelzéssel nem élt.

Iványi Gábor egyesületénél még 2020 elején indított nyomozást a NAV költségvetési csalás gyanúja miatt. A szervezet Dankó utcai központjában házkutatást is tartottak. A Mediaworks értesülése szerint a nyomozók mintegy negyedmilliárd forintnyi be nem fizetett járulék dokumentumait keresték a helyszínen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!