2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Európai Híradó 04:00

Belföld

A Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja Hadházy Ákos ügyét

Három napon belül dönt a Központi Nyomozó Főügyészség annak a feljelentésnek az elbírálásáról, amit Tényi István tett korrupciós bűncselekmény feljelentésének elmulasztása miatt - tájékoztatta a HírTV-t a szervezet szóvivője. Mint korábban kiderült Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tudhatott a baloldal korábbi országgyűlésiképviselő-jelölje, Bíró László korrupciógyanús ügyéről, de erről a borsodi időközi választás előtt erről nem tájékoztatta a nyilvánosságot.

  • A Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja Hadházy Ákos ügyét

Az ügyben korrupciós bűncselekmény feljelentésének elmulasztása miatt érkezett feljelentés. A magánszemély által tett feljelentés elbírálása a Központi Nyomozó Főügyészségen folyamatban van - mondta Híradónknak Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség

Hadházy szerint bizonyítani tudja, hogy tájékoztatta a pártvezetőket

Még a levélszemét között is megnézte, mégsem talált Hadházy Ákostól érkezett e-mailt Karácsony Gergely. A főpolgármester azt állítja, hogy a független képviselő neki nem adott információt Bíró László korrupciógyanús ügyéről. Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester viszont elismerte: beszéltek telefonon.

Először a HírTV-nek számoltak be azok a csernelyi varrónők, akiket az ellenzék közös borsodi jelöltje, Bíró László nem fizetett ki. Az ellenzéki pártok a kampány alatt nem foglalkoztak a megkárosított varrónők esetével, és a korrupciógyanús üggyel sem pedig Hadházy Ákos állítása szerint erről tudtak.

A független képviselő az időközi választás után azt állította:

az ellenzék közös jelöltje magára költötte az 50 millió forint Európai Uniós támogatás jelentős részét.

Hadházy Ákos arról számolt be közösségi oldalán, hogy személyesen tájékozódott Bíró kétes cégügyeiről, és erről az ellenzéki pártelnökeket tájékoztatta is.

Bíró László ügyéről azonban Hadházy Ákos sem beszélt a voksolás előtt nyilvánosan. A független képviselő azt mondta, már a Hegyalja Mix Szociális Szövetkezet elindításánál is problémákat talált.

A független képviselő hozzátette:

bizonyítani tudja, hogy beszélt a pártok vezetőivel Bíró László korrupciógyanús ügyéről.

Bár a HírTV-nek továbbra sem reagált Karácsony Gergely, de más újságírói kérdésre az állította: minden e-mail fiókját megnézte, de sem ő, sem a Párbeszéd más politikusa nem kapott levelet Hadházy Ákostól. Híradónk szerette volna megtudni Hadházy Ákostól, hogyan tudja bizonyítani, hogy minden pártelnököt értesített Bíró László ügyéről, de a politikust adásunkig nem értük el telefonon.

Márki-Zay Péter azonban elismerte, hogy beszélt Hadházyval Bíró László ügyéről,

de a korrupciós vádakat alaptalannak tartja.

Eközben megérkezett az ügyészségre a feljelentés Hadházy Ákos ügyében - erről írt a Magyar Nemzet. A lap szerint a Központi Nyomozó Főügyészségen már tanulmányozzák azt a bejelentést, amit Tényi István tett korrupciós bűncselekmény feljelentésének elmulasztása miatt. Korábban a HírTv-nek nyilatkozó ügyvéd is megerősítette:

ha egy politikus nem tesz eleget feljelentési kötelezettségének, bűncselekményt követhet el.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!