2024. 03. 01. Péntek Albin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Belföld

A kormány számára fontos a felvidéki magyarság identitása

A kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a felvidéki magyarság meg tudja őrizni identitását – mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára egy nemzetközi konferencián, Szegeden.

  • A kormány számára fontos a felvidéki magyarság identitása

Potápi Árpád János beszédében kiemelte: azért, hogy a felvidéki magyarság meg tudja őrizni nyelvét, kultúráját, identitását, a kormány minden segítséget megad, a történelmi egyházakkal, a stratégiai szövetséges magyar párttal és felvidéki civil szervezetekkel szoros kapcsolatrendszert tart fent.

„Azt gondolom, hogy ezeket a történelmi traumákat csak úgy lehet megoldani, hogyha mi magunk is igyekszünk a történelmi események hiteles rekonstrukciójával – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára. – Igyekszünk azon, hogy azokat, akiket kitelepítettek és azok, akik otthon maradtak, minél közelebb tudjuk hozni őket, illetve a két ország politikai rendszerében a két kormány között olyan kapcsolatokat tudjunk kialakítani, aminek következtében egyszer és mindenkorra ezeket a történelmi folyamatokat le tudjuk zárni.”

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Így használja ki az ifjabb Biden apja befolyását

Így használja ki az ifjabb Biden apja befolyását

Egyre gyűlnek a bizonyítékok, azzal kapcsolatban, hogy Joe Biden is részt vett fia ügyes-bajos üzleti ügyeiben, noha ezt fia, az ifjabb Biden tagadja. Joe Biden amerikai elnök ellen lassan a végéhez közeledik az alkotmányos felelősségre vonási eljáráshoz szükséges vizsgálat.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!