2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Napi aktuális 10:30

Belföld

„A kormány pénzügyi ellehetetlenítéssel némítja el ellenzékét”

Az internetadóval a magyar kormány a szólásszabadságot akarja korlátozni a Financial Times szerint. A brit gazdasági lap véleményrovatában megjelent cikkében az 1956-ban emigrált Szirtes György költő azt írja: az Orbán-kormány nem elhurcolással, hanem pénzügyi ellehetetlenítéssel némítja el ellenzékét. A Die Presse a digitális középkor eljöveteléről cikkezik. Külföldi lapszemle.

Az internetadó elleni tüntetésekkel kapcsolatban közölt írást az Orbán-kormány médiapolitikájáról véleményrovatában a Financial Times című londoni gazdasági napilap. A szerző, az 1956 óta Angliában élő Szirtes György költő, műfordító szerint az internetadó is annak a politikának a része, amellyel a kormány megpróbálja ellenőrzése alá vonni a közvéleményt. Szerinte most nem letartóztatással vagy elnémítással, hanem fokozatos pénzügyi ellehetetlenítéssel. A kabinet intézkedéseivel párhuzamosan a Jobbik jelentősen erősödik a szegényebb vidékeken, az ország pedig menetel az 1930-as évek felé – véli Szirtes.

A ZDF Heute Journal című esti híradójában az internetadó elleni tüntetéssel kapcsolatban kifejtették, hogy az adó szűkíti a tájékozódás lehetőségét, valamint a véleménynyilvánítás és a sajtó szabadságát. A kormány nemzetközi szóvivője, Kovács Zoltán a ZDF-nek kijelentette, azért akarják bevezetni az adót, hogy be tudják tartani az EU által elvárt 3 százalék alatti költségvetési hiányt.

Peter Bognár a Die Presse című konzervatív osztrák napilap tudósítója a Digitális középkor – Magyarország felháborodott Orbán Viktor internetadója miatt című írásában kommentátorokra hivatkozva azt írja, hogy a miniszterelnök az internetadóval túlfeszítette a húrt. A szerző nem zárja ki, hogy a tervezett új adó okozta felháborodás a kormány politikájának elutasításába csap majd át, és elsodorja a kabinetet.

Orbán Viktor nagyon kényelmes helyzetben van, hiszen 2010 óta hat választást nyert meg, emberei fontos pozíciókban vannak, és kétharmados többsége van a parlamentben – írja a Kurier című osztrák napilap szerdai számában. A szerző megjegyzi: Budapesten ugyanakkor azt beszélik, hogy éppen emiatt vesztheti el a kormányfő a realitásérzékét.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!