2024. 10. 23. Szerda Gyöngyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Szélesvásznú történelem - Elk*rtuk 18:00

Belföld

A kormány pénzbeli juttatásban is elismerte az árvízi védekezésben résztvevő szakemberek munkáját

Döntött a kormány: nettó 200 ezer forintos jutalmat kapnak az árvízi védekezésben részt vevők – írta meg a Mandiner. A lap hozzáteszi: a felmérést követően azonnal folyósítják az adómentes juttatást az érintettek számára.

  • A kormány pénzbeli juttatásban is elismerte az árvízi védekezésben résztvevő szakemberek munkáját

A kormány a keddi közlönyben megjelent határozatával elismeri az árvízi védekezésben részt vevő emberek munkáját – szúrta ki a Portfolio. A határozat kimondja: a kormány egyetért a védekezésben részt vett állami alkalmazottak munkájának elismeréseként azzal, hogy akik nem önkéntesként – a terepi védekezésben a helyszínen közvetlenül részt vettek, valamint a terepi védekezést közvetlenül irányították, nettó 200 000 forint egyszeri pénzügyi elismerést kapjanak.

A határozat szerint az érintett területekért felelős négy miniszter – a belügyminiszter, az energiaügyi miniszter, a honvédelmi miniszter, valamint a közigazgatási és területfejlesztési miniszter – október 25-ig kapott határidőt arra, hogy felmérjék, kik jogosultak a jutalomra. Az érintettek számára, a felmérést követően azonnal folyósítják a juttatást.

A kormányhatározat kimondja azt is, hogy más állami szervek alkalmazottainak is kezdeményezik a pénzügyi elismerését, amennyiben közvetlenül részt vettek az árvízi védekezésben, vagy annak irányításában. Emellett az illetékes miniszterek feladata, hogy indokolt esetben a polgárőrök, önkéntes tűzoltók és más tűzoltósági szervezetek tagjait is bevonják az elismerésbe, ha azok a szervezetük illetékességi területén kívül részt vettek a védekezésben.

teljes cikk a Mandiner honlapján olvasható.

Fotó: Balint Szentgallay / AFP

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!