2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Radar 17:10

Belföld

A kormány gyengítésére adott tanácsokat Bajnai

A magyar kormány gyengítésére adott tanácsokat a Bilderberg-találkozón Bajnai Gordon. Erről a Magyar Nemzet ír egy neve elhallgatását kérő európai bizottsági tisztségviselőre hivatkozva.

A lap úgy tudja: az Együtt–PM vezetője úgy érvelt, a budapesti kormány gyengítésének az a legjobb módja, ha azt hangoztatják, hogy a háttérben együttműködik a Jobbikkal. Ezzel ugyanis szerinte el lehet riasztani a befektetőket. Bajnait Gyurcsány Ferencről is kérdezték, akit bohócnak nevezett, és azt mondta: miniszterelnöki múltja miatt nem tudja növelni népszerűségét. Az Együtt–PM vezetője tegnap még azt is tagadta, hogy a konferencián szóba került Magyarország, a Magyar Nemzet szerint viszont negyedórán át volt téma az ország. A lap forrása szerint a résztvevők aggodalmukat fejezték ki, amiért a magyar kormány olyan radikális intézkedéseket hajt végre, amelyeket Brüsszel nem néz jó szemmel.

Közben a Heti Válasz úgy tudja: Bajnai Gordon egyszemélyes tanácsadó cége révén tavaly több mint ötvenmillió forintot keresett. A lap az üzleti beszámolók alapján azt írja: az Együtt-PM vezetője luxemburgi, brit és francia infrastruktúra-fejlesztéssel foglalkozó társaságoknak számlázott. A volt miniszterelnök így havi több mint négymillió forintot keresett azzal, hogy pártépítés és a baloldali összefogás létrehozása mellett tanácsadásra is jutott ideje.

A Fidesz válaszokat vár Bajnaitól

Bajnai Gordon milyen feladatot vállalt magára a titkos Bilderberg-konferencián – ezt kérdezi a Fidesz szóvivője az Együtt–PM Szövetség vezetőjétől. Selmeczi Gabriella emlékeztetett: sajtóinformációk szerint Bajnai a magyar kormány gyengítésére adott tanácsokat a Bilderberg-találkozón és azt javasolta, hogy a szélsőjobboldallal mossák össze a kormánypártokat. A fideszes politikus úgy fogalmazott: Bajnai Gordon és milliárdos barátai el akarják szigetelni Magyarországot.

– Mi a következő kérdésekre várunk választ Bajnai Gordontól. Milyen feladatot vállalt magára Bajnai Gordon az ország lejáratásának érdekében, mit ígért ezeknek a homályos spekulatív üzleti köröknek? És mit és mennyit kap ezért a munkájáért Bajnai Gordon – mondta Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!