2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Tiltott absztraktok

Következik:

Napi aktuális 04:40

Belföld

A kormány és az ellenzék is elítéli Burány Sándor kijelentését

A kormánypárt és Demokratikus Koalíció is elítéli Burány Sándor kijelentését. A Párbeszéd frakciójában ülő szocialista képviselő együttműködési kényszernek minősítette az utóbbi hetekben nagy vihart kavart zaklatási ügyeket, mialatt Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője nevetett a mondatokon. A kormánypártok szerint felháborító és képmutató, amit az ellenzéki politikusok tettek.

  • A kormány és az ellenzék is elítéli Burány Sándor kijelentését

Az elmúlt hetekben a közvéleményt borzoló zaklatási ügyek azok nem is zaklatásnak minősíthetők, hanem tulajdonképpen együttműködési kényszernek

- fogalmazta meg véleményét Burány Sándor, a Párbeszéd országgyűlési képviselője.

Szexuális zaklatási esetekkel viccelődött Burány Sándor. A Párbeszéd frakciójában ülő mszp-s politikus mindössze együttműködési kényszernek nevezte a zaklatást az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának hétfői ülésén. Burány kijelentéseit a mellette ülő szocialista Bangóné Borbély Ildikó nevetve hallgatta.

Nálam a zaklatás, molesztálás, valakinek az erőfölénnyel való, vagy a hatalommal való visszaélése semmiképpen nem elfogadható

- mondta a DK frakcióvezetője. 

A Demokratikus Koalíció elutasítja Burány Sándor kijelentését. Gréczy Zsolt a párt frakciószóvivője szerint a zaklatás semmilyen megközelítésből nem elfogadható, így nem tud azonosulni politikustársa kijelentésével.

Ezzel a mondattal így biztosan nem tudok egyetérteni, tehát semmiféle hatalommal való visszaélés és a zaklatás meg ezekbe tartozik, az nyilvánvalóan sem erkölcsileg, sem politikai alapon, sem jogilag nem elfogadható

- hangoztatta Gréczy Zsolt. 

Őrizzük meg a méltóságot és ma az emberjogi világnap alkalmából azt üzenem, hogy maradjunk emberek az embertelenségben

- erről is beszélt az áldozatok védelmében az Élet-Érték Alapítvány kurátora.

A szexuális visszaélések ellen küzdő szervezet képviselője Gothár Péter ügyére emlékeztetve azt mondta, nem lett volna szabad titkolni a zaklatást egy évig, mert azzal az elkövetőt mentegette a színház vezetése.

A kormányszóvivő szerint képmutatás, hogy Burány Sándor mellett ott ült az MSZP országgyűlési képviselője Bangóné Borbély Ildikó, aki korábban egy hasonló szexuális zaklatással kapcsolatban monoklit rajzolva a szeme alá tiltakozott az erőszak ellen, most pedig nevetgélt a kijelentésen.

Ezek az emberek képmutatóak és felháborító, amit tettek. Kíváncsi vagyok, hogy azok a frakciók, amelyekben ezek a képviselők ülnek, milyen döntés fognak hozni ezekkel a képviselőkkel és ezekkel a cselekedetekkel kapcsolatban. Mi úgy gondoljuk, hogy a szexuális zaklatásnak nincs és nem is lehet politikai színezete, azokat egyöntetűen el kell ítélni

- fogalmazott Hollik István. 

A kormányszóvivő hozzátette, ami most zajlik Gothár Péter ügyében az felháborító. Hollik István szerint a kulturális támogatás átalakítását szorgalmazó törvényjavaslatnak is éppen az a célja, hogy a felelősségvállalás is megjelenjen a színházak működésében is.

HírTV 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Korábbi ígéreteivel ellentétben - úgy tűnik - mégis EP-képviselő akar lenni Magyar Péter? A kérdésről látszólag megszavaztatja a támogatóit, a szavazásnál azonban csak a képviselői mandátum felvétele melletti érveket hozott fel. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Karácsony Gergely benyújtotta indítványát a Kúriának + videó

Karácsony Gergely benyújtotta indítványát a Kúriának + videó

A főpolgármester-választás megismétlését kéri Karácsony Gergely. Már be is nyújtotta a beadványt, annak ellenére, hogy pénteken a Nemzeti Választási Bizottság ismét az ő győzelmét állapította meg. Vitézy Dávid úgy reagált: áll az új voksolás elé.
Forró napok elé nézünk

Forró napok elé nézünk

A következő napokban beköszönt a kánikula, egyre perzselőbb lesz a napsütés, ezáltal pedig az UV-sugárzás is egyre extrémebb lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. hétfő délutáni videójából.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!