2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Tiltott absztraktok

Következik:

Napi aktuális 04:40

Belföld

A kormány csökkentené az elintézendő ügyek számát

A kormány olyan döntéseket szeretne hozni, amelyekkel csökkenteni lehet az állampolgárok elintézendő ügyeinek számát, párhuzamosan az ügyintézés színvonalának emelésével – erről a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára beszélt a törökbálinti kormányablak átadásán. Tuzson Bence azt mondta: arra törekednek, hogy az állampolgároknak minél kevesebbszer kelljen ügyet intézniük; erre ne legyen szükség vagy online is legyen mód.

  • A kormány csökkentené az elintézendő ügyek számát

Törökbálinton eddig még nem volt kormányablak, de most már nem kell átjárni például egy lejárt személyi vagy jogosítvány miatt a szomszédos településre. A közszolgálatért felelős államtitkár az átadón azt mondta, arra törekednek, hogy ne kelljen egy egész napot rászánni az ügyintézésre.

„Ezért indítottuk be a kormánybusz, kormányablak-busz programunkat is. Ennek a lényege abban áll, hogy kis buszok két ügyintézési ablakkal az országot járják. Már 11 ilyen buszunk van jó tapasztalatokkal, amelyek megbeszélt időpontban, meghatározott módon megérkeznek a településre és ott intézni lehet az ügyeket” – mondta Tuzson Bence.

A térség országgyűlési képviselője pedig arról beszélt, hogy a történelmünk során nem volt példa ilyen mértékű fejlesztésre a közigazgatásban, mint most.

„A rendőrségen azért volt a szocialista diktatúra időszakában az állami szolgáltatások rendszere, hogy mindenki tudja, hol van a helye. Aztán jött a rendszerváltás, de e tekintetben semmi nem történt és egészen 1998-ig kellett várjunk” – mondta Aradszki András.

Emlékeztetett arra, hogy 2010-ig az önkormányzatok látták el az okmányirodai feladatokat, majd ezt követően jöttek létre a kormányhivatalok, amelyek egyre több embert képesek európai színvonalon kiszolgálni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Korábbi ígéreteivel ellentétben - úgy tűnik - mégis EP-képviselő akar lenni Magyar Péter? A kérdésről látszólag megszavaztatja a támogatóit, a szavazásnál azonban csak a képviselői mandátum felvétele melletti érveket hozott fel. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Karácsony Gergely benyújtotta indítványát a Kúriának + videó

Karácsony Gergely benyújtotta indítványát a Kúriának + videó

A főpolgármester-választás megismétlését kéri Karácsony Gergely. Már be is nyújtotta a beadványt, annak ellenére, hogy pénteken a Nemzeti Választási Bizottság ismét az ő győzelmét állapította meg. Vitézy Dávid úgy reagált: áll az új voksolás elé.
Forró napok elé nézünk

Forró napok elé nézünk

A következő napokban beköszönt a kánikula, egyre perzselőbb lesz a napsütés, ezáltal pedig az UV-sugárzás is egyre extrémebb lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. hétfő délutáni videójából.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!