2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

A kormány célja mindenki számára helyben biztosítani a háziorvosi ellátást

A cél az, hogy a háziorvosi ellátás mindenki számára helyben biztosított legyen - fogalmazott Rétvári Bence. A háziorvosok kollegiális vezetője szerint is szükség van a körzethatárok módosítására.

  • A kormány célja mindenki számára helyben biztosítani a háziorvosi ellátást

A belügyminisztérium azt tervezi, hogy bizonyos esetekben – főleg a tartósan betöltetlen háziorvosi körzetek létesítése esetén – az önkormányzati hatáskört az Országos Kórházi Főigazgatósághoz helyezik át, ahol szakmai szempontok alapján hozzák meg a döntéseket a körzetekről.

Rétvári Bence államtitkár szerint az új rendszerrel arányos lesz a körzetek száma. Elmondta még, hogy a rendszert folyamatosan fogják átalakítani. A tervek szerint egyes háziorvosi praxisok a megszűnésük után önálló praxisként folytassa a tevékenységét, vagy egy másikkal közösen. 

Az államtitkár hozzátette: a háziorvosokat betegszám alapján fizetik, így ha valahol nagyon alacsony ez a szám, akkor oda nem is jelentkeznek háziorvosnak, ezzel módosítással azonban arányosabbá lehet tenni a rendszert.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hosszú Katinka: mindig az út a fontos, nem a végcél

Hosszú Katinka: mindig az út a fontos, nem a végcél

"Lehet, hogy klisének hangzik, de mindig az út a fontos, nem a végcél" - írta kedden a Facebook-oldalán a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka azt követően, hogy biztossá vált, lemarad a párizsi olimpiáról.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!