2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Sporthírek

Következik:

Táncdalfesztivál '66 - A Nagy Generáció születése 11:00

Belföld

A kormány célja, hogy minden gyermek tanuljon meg úszni

A kormány célja a köznevelésben, hogy minden gyermek tanuljon meg úszni nyolc éves korára. Közel 80 járásközpontban valósult meg a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében valamilyen beruházás.

  • A kormány célja, hogy minden gyermek tanuljon meg úszni

A mindennapos testnevelés része az úszásoktatás. Az egyik legegészségesebb sport az úszás, a legtöbb izmot mozgatja meg és kicsi a sérülésveszély.

„Az úszás az a sportág, amelyik a leginkább kíméli az ízületeket és nagyon jó hatással van a keringési rendszer. A koordinációs képessége a gyerekeknek az úszás oktatás során tud a legjobban kifejlődni, hiszen eleve egy olyan testtartást biztosít az úszás ami a többi sportágban nem fellelhető” – mondta Vaszkán Gábor, úszásoktató.

Az uszoda névadója törökszentmiklósi testnevelő volt, Horváth András 2002. december 6-án hunyt el.

„Ennél szebb dolog nincs. Miklós napján, Mikulás napján, Törökszentmiklóson átadni egy tanuszodát, ami ráadásul egy helyi tanárembernek a nevét viseli, az gondom a legszebb dolog. Egy gyönyörű összefogás a kormány és az önkormányzat között, ami 2013-2014-ben indult, és a mai nappal véget ért, illetve hát nem ért véget csak az épület átadása, hiszen a kormány ezután is odafigyel erre a tanuszodára, üzemelteti, gyakorlatilag a város polgárainak csak jönni kell úszni” – mondta Boldog István, országgyűlési képviselő.

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében az első ütemben közel 40 milliárd forint értékű beruházás segíti a mindennapos testnevelést és a testmozgást.

„Országszerte épülnek hasonlóan szép tanuszodák, tornatermek, tantermek és komplett iskolák. Ez egy nagyon nagyon jó program, a cél pedig annyi hogy szebb és jobb körülmények között tanuljanak, sportoljanak a gyerekek, hogy megteremtsük a mindennapos testnevelés infrastrukturális hátterét és az úszásoktatás feltételeit. Úgyhogy nagyon örülünk, gazdag Mikulás volt a városban és ezek a legszebb pillanatok egy sportvezető és egy volt sportoló életében is, amikor látom a csillogó szemű gyerekeket” – mondta Sárfalvi Péter, sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár.

A tanítási időn kívül a felnőttek is igénybe vehetik a medencéket úszni, vagy úszni tanulni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!