2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

A kormány benyújtotta a családok védelmét szolgáló Alaptörvény-módosítást

A kormány benyújtotta a családok védelmét szolgáló Alaptörvény módosítását, amely a Magyarországon élő gyermekek biztonságát hivatott szolgálni. Az alkotmány változtatása emellett egyértelműen és világosan meghatározza a közpénz fogalmát is. A kabinet ezen kívül a választási törvény módosítását is javasolta, ezzel megakadályozva az úgynevezett kamupártok indulását. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint már meg is indult a baloldali hangulatkeltés a választójogi törvénymódosításról.

  • A kormány benyújtotta a családok védelmét szolgáló Alaptörvény-módosítást

A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony, az anya nő, az apa férfi.

Az alaptörvényből idézett a családokért felelős tárca nélküli miniszter közösségi oldalán. Novák Katalin világossá tette, hogy Magyarország védi a házasság intézményét, egy férfi és egy nő között. A miniszter az alaptörvény módosításának javaslata után írta ezt.

Kedden került az országgyűlés elé az alaptörvény módosítás, amely többek között a Magyarországon élő gyermek biztonságát hivatott szolgálni.

Talán evidenciakánt hangzik, de olyan időket élünk, hogy nem árt ezt nyíltan alaptörvényi szinten is kimondani és egyértelművé tenni, hogy mit jelent a házasság, mit jelent a család.

Ezt már az igazságügyi miniszter mondta Magyarország élőben című műsorunkban. Varga Judit szerint a módosítás biztosítja minden gyermek számára Magyarország keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést, és garantálja a gyermek születési nemének megfelelő háborítatlan fejlődését.

Az ellenzéki pártok közül csak a Mi Hazánk mozgalom képviselője szólalt meg. Dúró Dóra szerint korábbi könyvdarálós akciójával elérte, hogy az alaptörvényben feketén fehéren rögzítik a nemeket.

A alaptörvény módosítása emellett egyértelműen és világosan meghatározza a közpénz fogalmát is. Ezen kívül a választási törvény módosítását is javasolta a kormány.

Már meg is indult a baloldali hangulatkeltés a kamupártok ellen tegnap benyújtott választójogi törvénymódosításról.

 

Erről a Fidesz kommunikációs igazgatója beszélt. Hollik István videóüzenetben magyarázta el, hogy mi az új szabályozás célja. A szóvivő szerint az egyik legfontosabb ok a kamupártok indulásának megakadályozása.

Hollik István szerint szintén hangulatot kelt és nem mond igazat az aki a parlament normál működését összemossa a járvány elleni védekezéssel. A kommunikációs igazgató hangsúlyozta, hogy az országgyűlés normál rendben működik és működni is fog. Hollik szerint veszélyhelyzetben nincs szükség az álhírterjesztésre, helyette összefogásra van szükség.

Kapcsolódó tartalom:

Hollik István: Már meg is indult a baloldali hangulatkeltés

Varga Judit: Nem árt alaptörvényi szinten is kimondani, mit jelent a házasság és a család

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!