2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Belföld

A kormány az erős családokra épülő nemzetben látja a jövőt

Két pilléren nyugszik a családbarát ország kiépítése. Az egyik a kormány elkötelezettsége arra, hogy a családbarát szemlélet elterjedését az élet minden területén elősegítse, a másik pedig a kiterjedt és komplex családtámogatási rendszer, amely mostanra világszinten is példaértékűvé vált – mondta a lapunknak adott interjúban Beneda Attila családügyekért felelős helyettes államtitkár.

  • A kormány az erős családokra épülő nemzetben látja a jövőt

Nagyon fontos eleme a kormány politikájának, hogy erős családokra épülő nemzetben látja a jövőt, a nemzet megerősödésének, megmaradásának a kulcsát. Ehhez folyamatosan tovább erősítjük azt, amit a családbarát ország kifejezés jelent, beleértve azt is, hogy a családok biztosak lehetnek abban, hogy a jobboldali kormány még a nehéz időkben is megvédi a családtámogatásokat, a jövőbe való befektetésként tekint rájuk, és mindig mellettük áll

– jelentette ki a Magyar Nemzetnek Beneda Attila családügyekért felelős helyettes államtitkár. A Kulturális és Innovációs Minisztérium szakpolitikusa kiemelte, a magyar családtámogatási rendszer több mint harminc elemből épül fel, ezt egészíti ki a családbarát szemlélet, amelyet a kormány minél inkább igyekszik átültetni a mindennapokba.

Ez a mostanra nemzetközileg is egyedülállóvá váló családtámogatási rendszer 2010-től folyamatosan épült ki. A kormány ráadásul 2019-ben meghirdette a családvédelmi akciótervet, amelynek egyik eleme az azóta is az egyik legsikeresebbnek, legtöbbek által igénybe vettnek számító babaváró támogatás.

A babaváró program azért speciá­lis a többi támogatáshoz képest, mert szabad felhasználású kölcsönről van szó, amely a vágyott-vállalt gyermekek megszületésével átalakul támogatássá. Ez egy olyan konstrukció, amely előre vállalt gyermekekre épül, szemben például a családi otthonteremtési kedvezménnyel, amely a vállalás mellett a már meglévő gyermekeket is figyelembe veszi

 – magyarázta a szakpolitikus. A babaváró hitelnél ráadásul a felvehető maximális összeg idén már 11 millió forintra emelkedett. A babaváró hitelt a házaspárok igényelhetik kamatmentesen, ha vállalják, hogy a folyósítástól számított öt éven belül legalább egy gyermekük születik vagy örökbe fogadnak. Az első gyermek érkezésével (illetve a magzat 12 hetes korától) a törlesztést felfüggesztik három évre. A második gyermek esetén újból három évre felfüggesztik a törlesztést, egyúttal a tartozás harminc százalékát átvállalja az állam. A harmadik gyermek születésével az állam végtörleszt, vagyis ilyenkor a családnak megszűnik a fennálló tartozása.

teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható.

Fotó: Getty Images

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!