2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:25

Belföld

A kispesti önkormányzattól bérelt lakást Kránitz Krisztián barátnője

Kránitz Krisztiánnak, a kispesti vagyonkezelő igazgatójának barátnője három éve kedvezményesen bérel egy szociális lakást a XIX. kerületi önkormányzattól. A hölgy, B. V. – aki egyben Kránitz alkalmazottja is – huszonegyezer forintot fizet havonta a lakásért, miközben lapunk úgy tudja, hogy nem is él a kívülről felújítottnak tűnő ingatlanban. Ezt megerősíti, hogy a helyi Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselő, Dódity Gabriella szerint a villanyóra alig mutat fogyasztást az utóbbi években. Eközben 50 rászoruló család vár lakásra a kerületben - írja a Magyar Nemzet.

Dódity Gabriella, a Fidesz–KDNP kispesti önkormányzati képviselője tegnapi Facebook-posztjában nyilvánosságra hozta, hogy Kránitz Krisztiánnak (MSZP), a kispesti vagyonkezelő vezetőjének barátnője 2017 májusa óta bérel egy önkormányzati lakást. Az erről szóló szerződést – amely a Magyar Nemzet birtokába jutott – a hölgy, B. V. és Gajda Péter polgármester szignálta. A szóban forgó ingatlan egy 1+fél szobás, összkomfortos, 35 négyzetméteres lakás, amelynek lakbére 21 ezer forint havonta. Mint az a szerződésből kiderült: „a bérbeadásra és a lakbér mértékének megállapítására a bérlő szociális helyzete alapján került sor”. A szerződés megkötésének idejében B. V. még Kránitz szeretője volt, a vagyonkezelő igazgatójának azóta lezárult a válópere és nyíltan felvállalja kapcsolatát.

Az egész ügyben a legfelháborítóbb, hogy mindeközben a lakást nem használja senki. Bár fizetik a bérleti díjat és a felmerülő költségeket, B. V. nem tartózkodik az ingatlanban, forrásaink nem látták a lakás környékén, amely lényegében 2017 óta üresen áll.

Dódity Gabriella úgy tájékoztatott, hogy jelenleg harminc önkormányzati dolgozó vár szolgálati lakásra és közel ötven krízishelyzetben lévő kispesti család bízik abban, hogy a kerület által biztosított lakáshoz juthatnak. A Fidesz–KDNP képviselője szerint egyeseket azzal utasítottak el, hogy „nincs üres lakás”.

A képviselőnő leellenőrizte az ingatlan villanyóráját, az eredmény szerint az elmúlt években mindössze két kWh fogyasztás történt, mint Dódity Gabriella írta, ez egy hűtőszekrény napi fogyasztásának felel meg.

A Fidesz–KDNP önkormányzati képviselője úgy tájékozódott, hogy a lakás teljeskörűen felújított, amit ellenőrizni nem tudott, de a bejárati ajtó ránézésre új. „Folyosói pletyka, hogy hivatalosan nem is vette át az ingatlant a barátnő, aki egyébként a vagyonkezelő dolgozója, ezért kérdéses, a bérleti díjat és a közös költséget fizeti-e, ezt sem tudni” – írta. Hozzátette: Kránitz Krisztiánt többször felszólították a városházáról, hogy az általa vezetett vagyonkezelő vegye vissza a lakást, de ezt nem tette meg. „Hát így megy Kispesten a lakásgazdálkodás, és így működik a Kránitz Krisztián vezette vagyonkezelő. A pofátlanság az nem elég kifejező szó minderre” – jegyezte meg Dódity.

Magyar Nemzet/Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!