2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Közelünkben a Kelet

Következik:

Híradó 11:55

Belföld

A kárpátaljai magyar romák elleni támadások miatt tüntettek

  • A kárpátaljai magyar romák elleni támadások miatt tüntettek

Hatékonyabb fellépést vár a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól több magyarországi roma szervezet, a kárpátaljai magyar cigányságot ért támadások ügyében. Nyílt levelüket délután adták át a minisztérium munkatársának. Előtte a Bem téren tartottak szolidaritási demonstrációt. A legutóbbi támadásban egy 24 éves magyar cigány fiú vesztette életet, egy apa és 10 éves fia pedig szúrt sebekkel került kórházba.

„Egyeztessen az ukrán hatóságokkal és a kárpátaljai szervezetekkel a közösségek védelme és a valódi bűnösök elfogatása érdekében. Támogassa a nagydobronyi református gyülekezet és magyarok imaházának és óvodájának újjáépítését is. Segítse, xy családját abban, hogy új otthonuk elérhetővé válhasson számukra. Kérjük, hogy támogassa a meggyilkolt Papp Dávid és a többi magyar roma ember családját. Találják meg annak módját, hogy a magyar állam kárpótlásban részesítse őket” – jelentette ki a szervező, Rácz Béla.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!