2022. 05. 25. Szerda Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vetítő 02:00

Belföld

A jövő évi adótörvényekről is döntenek

A jövő évi adótörvényekről dönt, majd a költségvetésről vitázik a parlament a héten.

Az Országgyűlés ötnapos ülést tart, a zárószavazások a múlt héthez hasonlóan ismét kedden lesznek. Egyebek mellett ekkor fogadhatják el a jövő évi adótörvényeket, amelyekkel a kabinet fenntartaná a családi adórendszert. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter eredeti előterjesztésében az internetadóval egészítette volna ki a vállalati különadókat, de a kormány – több utcai tiltakozást követően, illetve Orbán Viktor miniszterelnök bejelentése után – elállt ettől. Kormánypárti kezdeményezésre az adótörvények vitájának végén az előterjesztések közé vették ugyanakkor például a reklámadó legfelső kulcsának 40-ről 50 százalékra emelését, illetve a cafeteria adójának emelését.

Döntés várható a főpolgármesternek tényleges vétójogot biztosító önkormányzatitörvény-módosításról, valamint arról az igazságügyi törvénycsomagról is, amely alapján miniszteri biztos kerülhet a végrehajtói kamara mellé. A képviselők módosíthatják továbbá a büntetések végrehajtásáról szóló törvényt is, egyebek mellett azért, hogy a jövőben különleges kegyelmi eljárás legyen alkalmazható a tényleges életfogytiglanra ítéltek esetében. A határozathozatalok után kedden a fair bankokról szóló kormányzati előterjesztésről kezdődik vita, és a boltok vasárnapi nyitva tartásáról szóló kereszténydemokrata törvényjavaslat is a Ház elé kerül.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Áradások Indiában

Több mint 800 ezer ember kényszerült otthona elhagyására Indiában az árvizek miatt.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

Hitlert éltette a jobbikos jelölt

Hitlert éltette közösségi oldalán az a jobbikos politikus, aki most a hat baloldali párt támogatásával az Összefogás Szegedért Egyesület jelöltje lesz a június 26-i időközi választáson - írja a Magyar Nemzet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!