2023. 02. 02. Csütörtök Karolina, Aida napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

A jövő évi adótörvényekről is döntenek

A jövő évi adótörvényekről dönt, majd a költségvetésről vitázik a parlament a héten.

Az Országgyűlés ötnapos ülést tart, a zárószavazások a múlt héthez hasonlóan ismét kedden lesznek. Egyebek mellett ekkor fogadhatják el a jövő évi adótörvényeket, amelyekkel a kabinet fenntartaná a családi adórendszert. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter eredeti előterjesztésében az internetadóval egészítette volna ki a vállalati különadókat, de a kormány – több utcai tiltakozást követően, illetve Orbán Viktor miniszterelnök bejelentése után – elállt ettől. Kormánypárti kezdeményezésre az adótörvények vitájának végén az előterjesztések közé vették ugyanakkor például a reklámadó legfelső kulcsának 40-ről 50 százalékra emelését, illetve a cafeteria adójának emelését.

Döntés várható a főpolgármesternek tényleges vétójogot biztosító önkormányzatitörvény-módosításról, valamint arról az igazságügyi törvénycsomagról is, amely alapján miniszteri biztos kerülhet a végrehajtói kamara mellé. A képviselők módosíthatják továbbá a büntetések végrehajtásáról szóló törvényt is, egyebek mellett azért, hogy a jövőben különleges kegyelmi eljárás legyen alkalmazható a tényleges életfogytiglanra ítéltek esetében. A határozathozatalok után kedden a fair bankokról szóló kormányzati előterjesztésről kezdődik vita, és a boltok vasárnapi nyitva tartásáról szóló kereszténydemokrata törvényjavaslat is a Ház elé kerül.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Béky László emlékére

Béky László emlékére

Béky László természetgyógyász, életének 84. évében, példamutató méltósággal viselt betegség után tegnap este Teremtőjéhez költözött!
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!