2023. 09. 22. Péntek Móric napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Belföld

A Jobbiknál, mint a jégkorongban jön a cseresor

A Jobbik szétesése és a kormány és a közösségi média viszonya volt a Lapzárta fő témája.

  • A Jobbiknál, mint a jégkorongban jön a cseresor

Az elmúlt hetekben, hónapokban sorra érték a botrányok a Jobbikot, legutóbb a kiskunhalasi választással kapcsolatban, emiatt egyébként Farkas Gergely mentelmi jogát fel is függesztették. Pindroch Tamás, a Figyelő főmunkatársa szerint bár valóban nem egyedülálló maga az eset, az mégis érdekes kérdés, hogy akkor és ott a választások idején ki készített egy magánbeszélgetésről felvételt, amikor még szó sem lehetett pártszakadásról, ellenzéki összeborulásról és hasonló eseményekről. Az ellentétek, melyek tehát később felszínre törtek, valószínűleg mélyebbről erednek, mint azt most láthatjuk. 

Farkas Gergely története nem illik ebbe a sorba- véli Bita Dániel a 24.hu munkatársa, aki szerint a képviselő, aki végül 20% különbséggel kapott ki végül, próbált egy 2%-on álló jelöltet megvesztegetni a visszalépésért cserébe. Ebbe valljuk be sok ráció nincsen– véli a 24.hu újságírója, aki ezt az esetet nem sorolja az egyébiránt létező szétesés-tünetek közé. Farkas Gergely távozásával nem lesznek kevesebben a Jobbikosok, csupán tovább cserélődik az emberállomány. 

A március 15-iki központi ünnepség és Orbán Viktor miniszterelnök beszédét követő Facebook-visszhang kapcsán Bita Dániel azt mondta, ez lenne számára az, amely személyes preferenciái alapján jobban illik az ünnep szelleméhez, míg Pindroch Tamás és a 24.hu újságírója is egyetértettek abban, hogy valószínűleg az emelkedett és visszafogott hangnem, szemben a tavalyi és tavaly előtti beszédek keményebb hangvételével, a közelgő Néppárti frakcióülés miatt volt.

A teljes beszélgetés:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!