2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Belföld

A Jobbik zűrös pénzügyeiről beszélt az N1TV távozó főszerkesztője

Kisberk Szabolcs a Hír Tv-nek elmondta: megdöbbentően nagy volt a készpénzforgalom a pártnál a 2018-as választás előtt. A kampánypénzek elszámolásával is meggyűlik a Jobbik baja. Nemrég egy újabb kampánybeszámolót nyújtottak be, ami egyértelművé teszi, hogy az eredeti dokumentumban szereplő összegek nem stimmeltek.

  • A Jobbik zűrös pénzügyeiről beszélt az N1TV távozó főszerkesztője

„Sokakkal ellentétben nekünk tiszta a kezünk. Nekünk még valóban magyar a szívünk. És mi a józan eszünkre hallgatunk”

– ezekkel a mondatokkal távoztak hárman az N1TV-től szerdán. A videóban a Jobbik magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel kampányára utaltak a készítők.

A távozó főszerkesztő a Hír TV-nek adott interjúban azt mondta: nem véletlen, hogy a Jobbik pártirodája előtt vették fel a búcsújukat, hiszen ott van Szabó Gábor pártigazgató irodája is. Kisberk Szabolcs állítása szerint az országgyűlési választások előtt feltűnt neki, hogy tízmilliós nagyságrendű készpénzforgalom volt a Jobbiknál.

„Feltűnően magas volt a készpénzforgalom a Jobbik háza táján 2017 őszétől egészen a választásokig. De én úgy gondolom, hogy ennek kiderítése nem az én feladatom, hanem a hatóságok feladata” – fogalmazott a volt főszerkesztő.

Zavaros pénzügyeivel már a választási kampányban is címlapra került a Jobbik. Az Origo olyan fotókat közölt, amelyen Szabó Gábor látható egy táskával a kezében, ahogy távozik Simicska Lajos irodájából.

A kampánypénzek elszámolásával sincs minden rendben. A párt ugyanis két beszámolót nyújtott be az Állami Számvevőszéknek, mindkettőben más adatok szerepelnek. Az ÁSZ egyelőre annyit közölt a Hír TV-vel, hogy vizsgálják az ügyet.

Párton belüli viszályok

A távozó főszerkesztő a Hír TV-nek a párton belüli viszályokról is beszélt – főként ezért döntöttek a távozás mellett. Kisberk Szabolcs azt mondta: a választás után a tisztújítás időszakában a Jobbik kézi vezérléssel irányította az N1TV-t úgy, hogy a később megválasztott Sneider Tamást segítsék, a tisztújítást az SZDSZ utolsó elnökválasztásához hasonlította.

A szintén az elnöki pozícióra pályázó Toroczkai László azt mondta, sejtette, hogy az ellenfelének lejt a pálya. „Engem nem lepnek meg ezek az információk, én ezt már régóta nagyon sokszor, nagyon sok helyen elmondtam, hogy lejtett a pálya. Az világos és egyértelmű volt, már kiszivárgott hangfelvételekből is tudjuk, hogy kézi vezérléssel irányította Szabó Gábor és Vona Gábor a kongresszust. Ebbe beletartozhat, hogy az N1TV-nek utasításokat adtak” – nyilatkozta a Mi Hazánk Mozgalom alapító elnöke.

Az új elnök nem sokban változtatott Vona Gábor tervein. Sőt, a héten Sneider Tamás az Azonnalinak ambiciózus terveiről is beszámolt. Úgy fogalmazott „megcéloztuk, hogy az Európai Néppárt tagjai legyünk, és vannak is arra utaló jelek, hogy ez nem lehetetlen”.

A Jobbiknál azt mondták: most programot írnak, azt pedig, hogy melyik frakcióhoz csatlakoznának, a választás után döntenék el. „És majd az ez alapján elért eredményeknél megnézzük, hogy az újonnan felálló frakciókban milyen partnereket találhatunk. Én azt gondolom, hogy bizonyos esetekben földindulás szerű változások is lehetnek az EP-ben, illetve a frakciók összeállításában” – közölte Hegedűs Lorántné, a párt alelnöke.

Az Európai néppárt sajtófőnöke viszont másképp látja. Pedro López de Pabló úgy nyilatkozott: „Nem tudom, mit szívnak, de láthatóan hatásos, szóval inkább azzal kereskedjenek, mert ha illegális is, sikeresebbek lesznek vele, mint a politikában”

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!