2020. augusztus 7.,
péntek, Ibolya napja

A Jobbik továbbra is kitart a Kulcsár Gergely mellett

Hír TV

2019. szeptember 11., szerda 17:38

Továbbra is kitart Kulcsár Gergely mellett a Jobbik. Az antiszemita megnyilvánulásairól elhíresült politikus felkerült a párt Hajdú-Bihar megyei listájára, pedig korábban a LMP és a Momentum is kihátrált mögüle. A Jobbik elnöke szerint Kulcsár Gergely ügye „lejárt lemez”.

A választási iroda hivatalos oldalán is látható a Jobbik Hajdú-Bihar megyei listája, amelynek a második helyén az a Kulcsár Gergely szerepel, aki korábban azzal vált híressé, hogy meggyalázta a holokauszt áldozatainak emléket állító Duna-parti emlékművet. A bizottság – még nem jogerősen ugyan – de már nyilvántartásba is vette, a politikus így szerepelni fog a szavazólapokon.

Az eredeti tervek szerint Kulcsár a Jobbik az LMP és a Momentum támogatásával indult volna Debrecen egyik egyéni körzetében, a baloldali pártok azonban kihátráltak mögüle, így végül támogatás hiányában visszalépett. Az LMP országgyűlési képviselője akkor azt mondta, egy nyíltan antiszemita politikusnak nincs helye a közéletben.

A Jobbik azonban továbbra is kitart politikusa mellett. A párt elnöke védelmébe vette Kulcsárt. Sneider Tamás szerint az, hogy bocsánatot kért tettéért és lemondott parlamenti mandátumáról elég ahhoz, hogy tiszta lappal indulhasson.

Sneider Tamás hozzátette: mindenki hibázhat, és Kulcsár Gergely hibája szerinte nem kell, hogy meghatározza a teljes politikai karrierjét. Nem a Duna-parti cipők megalázása volt a politikus egyetlen botrányos megnyilvánulása. Frakciótársainak írt levelében a holokausztot „kamukausztnak” nevezte, egy alkalommal pedig újévi köszöntőként horogkeresztes emailt küldött szét párttársainak.

Hír TV