2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

A Jobbik több helyen ismét ellenzéki politikusokat támogat + videó

A Jobbik pártelnöke korábban már többször is kijelentette, hogy a jövőben nem indul együtt a Jobbik a DK-val egy választáson sem. A választási iroda honlapján elérhető adatokból azonban most kiderült: vidéken és a fővárosban is több olyan polgármestert támogatnak, aki a DK, az MSZP vagy éppen a Párbeszéd színeiben politizál.

  • A Jobbik több helyen ismét ellenzéki politikusokat támogat + videó

Április harmadikán csúfos kudarcot vallott ez az együttműködés - így fogalmazott 2022 októberében a Jobbik elnöke az ATV-n. Gyöngyösi Márton akkor kijelentette: nem tervez együttműködni a jövőben a DK-val.

Idén azonban a Jobbik egyedül a XX. kerületben állít önállóan polgármesterjelöltet, további hét kerületben pedig a baloldali összefogás részeként támogat ellenzéki politikusokat - derül ki a választási iroda honlapján elérhető adatokból.

Komment című műsorunkban Gyöngyösi Márton azzal védekezett: az önkormányzati választásoknak nem szabad a pártpolitikától függenie.

Nem az én tisztem és feladatom azt eldönteni a pártközpontból, hogy Győrújbaráton ki a helyben beágyazott ember és ki az aki a települést önkormányzati szempontjából fejleszteni képes, köztiszteletnek örvend és minden tudás birtokában van. Egyébként Magyarország azért egy hát hogy mondjam viszonylag élhetetlen hely önkormányzatiság szempontjából mert ez a fajta pártlogika teljesen áthatja az önkormányzati gondolkodást és önkormányzati választást. - mondta Gyöngyösi.

A XXI. század Intézet vezető elemzője szerint azonban nem meglepetés, hogy a Jobbik támogatja a DK-t, hiszen már a 2022-es parlamenti választáson is ez történt. Deák Dániel szerint Ezzel a kettősséggel azonban komoly hitelességi válságba kerülhet a párt

Önmagában egy komoly hitelességi válságot eredményez az, hogy egy párt nem mutatja meg magát önállóan, hanem ahol lehet ott együttműködik mondjuk a Demokratikus Koalícióval és mondjuk Gyurcsány Ferencnek köszönhetően szeretne jelölteket bejuttatni akár valamelyik nagyvárosnak a közgyűlésébe vagy akár az egyes kerületekbe vagy vidéki településeken jelölteket indítani és így szeretnének győzedelmeskedni. tehát ez önmagában a Jobbik számára is egy legitimitási válságot eredményez. - véleményezte Deák Dániel, a XXI. század Intézet vezető elemzője. 

Az ellenzéki pártok kénytelenek összefogni, hiszen egyedül nem képesek arra, hogy akár az országgyűlésbe vagy akár az Európai parlamentbe bejussanak - hozzátette hozzá az elemző.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!