2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:40

Belföld

A Jobbik szóvivője elismerte, hogy hibáztak a 2018-as választáson

Hibának nevezte a Jobbik szóvivője egy interjúban, hogy a 2018-as országgyűlési választásokon nem léptek vissza több helyen a baloldali pártok javára. Mirkóczki Ádám arról is beszélt, hogy jelenleg azon dolgoznak, hogy az idei voksolásokon létrejöhessen az együttműködés akár országos akár helyi szinten.

  • A Jobbik szóvivője elismerte, hogy hibáztak a 2018-as választáson

Hosszasan győzködték a tavaszi országgyűlési választási kampányban a baloldali és liberális pártok az együttműködésről és az jelöltjeik visszalépésének fontosságáról.

Az LMP és Jobbik között találkozó is volt a M3-as autópálya egyik pihenőjének. A tárgyalások sikertelenül zárultak, a Jobbik nem fogott össze senkivel.

„Egy jobbikos visszalépés esetében nem egyértelmű, hogy a Jobbik szavazók az LMP-re szavaznak. A jobbiké néppárti szavazóbázis, vannak jobbikosok, fideszes és baloldali csalódott szavazók, másképp működnek. Azt várják, hogy a Jobbik induljon el és nyerje meg a választás, nekik mind a 8 évből, mind az előtte lévő 8 évből elegük van” – mondta tavaly márciusban Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

Ma már máshogy értékeli a helyzetet a Jobbik kommunikációs igazgatója, Mirkóczki Ádám a Magyar Narancsnak azt mondta: ha 3-5 szimbolikus körzetben visszalépnek, akkor ma nincs kétharmad. Szerinte ma már az ellenzéknek külön-külön nincs esélye és beszélt arról is, hogy dolgoznak olyan szakmai és személyi feltételeken, amelyek alapján például ő az őszi önkormányzati választásokon Eger polgármesteri posztjáért úgy tudjon leindulni, hogy ne legyen baloldali kihívója.

„Gyöngyösi Márton az unióba akar távozni és Mirkóczki Ádám is bejelentette, hogy kiszáll az országos politikából és a Jobbik kommunikációs igazgatóságát is fel kívánja adni és Eger polgármesteri tisztségébe kíván visszavonulni. Már kiépítik a menekülő stratégiát, hiszen annyira borúsan látják saját pártjuk jövőjét” – mondta Volner János a Mi Hazánk Mozgalom politikusa.

A Jobbik volt alelnöke szerint a menekülő stratégia részének tartja a egykori párttársa kijelentéstét. Volner János szerint az országgyűlési választásokon semmi értelme nem lett volna a jobbikos jelöltek visszalépésének.

„A választási kampány idején amikor a MSZP-s képviselőket megszólaltatták erről akkor ők is azt mondák, hogy Isten ments, hogy visszalépjenek a Jobbik politikusai a baloldali jelöltek javára, azért mert a Jobbik szavazói azzal büntetnék meg az egykori nemzeti radikális pártot, hogy inkább a Fideszre szavaznának és a kormányoldal erősödne a Jobbik jóvoltából” – tette hozzá volner János.

Közben egyre többen kritizálják a Jobbik balratolódását, Pongrátz András ’56-os forradalmár a Magyar Hírlapnak azt mondta: gyomorforgató, hogy a Jobbik a forradalmunkat vérbe fojtó kommunisták szellemi örököseivel és jogutódaival működik együtt. Szerinte az úgynevezett néppártosodás a korábbi értékek feladását jelenti.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!